Jasno
24°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Milióny pre Ukrajinu od DiCapria aj Mily Kunis! Majú na to TENTO osobný dôvod!
Zdielať na

Milióny pre Ukrajinu od DiCapria aj Mily Kunis! Majú na to TENTO osobný dôvod!

Archívna reportáž

Obrovská vlna pomoci ľudí celého sveta pre vojnou postihnutých Ukrajincov vyplavila na povrch aj ukrajinský pôvod niektorých celebrít, ktoré sa k nim pridali. Patrí medzi nich aj Leonardo DiCaprio (47), ktorý mal starú mamu pochádzajúcu z Odesy. Bola ale ruského pôvodu a volala sa Jelena Smirnovová. Na malého Lea, ktorý za ňou chodieval počas prázdnin do Nemecka, kde žila, mala nemalý vplyv. Herec mal kedysi aj srdečný vzťah s ruským prezidentom Putinom, s ktorým riešil ochranu vzácnych bielych tigrov. Dobre si v tomto smere rozumeli, ale teraz DiCaprio odsúdil ním nariadenú vojenskú operáciu na Ukrajinu.

​Slávny herec ukázal, že mu nie je ľahostajné utrpenie ukrajinského ľudu a rozhodol sa poskytnúť vláde Ukrajiny aj značnú čiastku z jeho peňazí. Ide až o 10 miliónov dolárov, ako uviedli zdroje odtiaľ. DiCaprio sa nezachoval takto štedro po prvýkrát, často podporuje charitatívne organizácie nemalými sumami. Teraz vyzval aj kolegu herca Sylvestera Stalloneho (75), ktorý sa narodil v New Yorku, ale má sčasti talianske aj ukrajinské korene, aby sa tiež pripojil k darcom. Aj on má dokonca príbuzných z prímorského prístavu Odesa, čo sa doteraz o ňom veľmi nevedelo. Obaja herci majú priezvisko po talianskych predkoch.

Aj herečka Mila Kunis (38) má korene na Ukrajine, kde sa dokonca aj narodila. Rodičia neskôr emigrovali spolu s ňou do USA, kde Mila vyrastala a stala sa slávnou. Ale na svoje rodné miesto nezabudla a tiež sa pripojila k darcom na pomoc Ukrajine. Spolu s manželom Ashtonom Kutcherom (44) vyzbierali za tri dni viac ako 16 miliónov dolárov. Ona spolu s manželom k tomu pridala vlastné 3 milióny. Zapájajú sa do pomoci aj hľadaním ubytovania pre ukrajinských utečencov v okolitých krajinách.  "Sme mimoriadne nadšení. Chceme sa poďakovať každému z vás," povedala Mila vo videu na sociálnej sieti.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ashton Kutcher (@aplusk)

"Zatiaľ čo sme svedkami odvahy Ukrajincov, sme svedkami aj nepredstaviteľného bremena tých, ktorí si vybrali bezpečie. Nespočetné množstvo ľudí zanechalo všetko, čo poznali a milovali, aby hľadali útočisko. Títo ukrajinskí utečenci, ktorí nemajú nič, okrem toho, čo mohli niesť, potrebujú okamžite ubytovanie a zásoby," vyjadrila sa Kunis. "Na svete sú problémy, na ktorých vyriešenie je potrebná celá dedina. Sú však aj také problémy, na ktorých riešenie je potrebný zvyšok sveta. Toto je jeden z týchto problémov," pridal sa k výzve Ashton Kutcher.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Milla Jovovich (@millajovovich)

Ďalšou hviezdou z Ukrajiny je rodáčka z Kyjeva Mila Jovovich. "Zlomilo mi to srdce a som v paralyzovaná, keď sa snažím spracovať udalosti tohto týždňa v mojom rodisku na Ukrajine. Moja krajina a ľudia sú bombardovaní. Priatelia a rodina v úkryte. Moja krv a moje korene pochádzajú z Ruska aj Ukrajiny. Som roztrhnutá na dve časti, keď sledujem, aká hrôza sa tam odohráva," vyjadrila sa hviezda, no či aj finančne pomohla nie je známe. Vie sa ale o miliónových finančných podporách od spisovateľky J. K. Rowling, páru Blake Lively a Ryan Reynolds či modelky Gigi Hadid. Mnohí ďalší nepochybne pomáhajú v rôznej miere tiež, len o tom azda toľko nerozprávajú.

Súvisiace články

Najčítanejšie