Polojasno
17°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Manželka mu zachránila život! Kodym otvorene po návrate z odvykačky!
Zdielať na

Manželka mu zachránila život! Kodym otvorene po návrate z odvykačky!

Archívna reportáž

Náročné covidové obdobie so svojimi mnohými obmedzeniami poznačilo život nejedného umelca. Práve oni potrebujú bytostne kontakt s verejnosťou, čo sa im ale počas covidových opatrení nedostávalo. Stresu z toho podľahol aj známy český gitarista Robert Kodym (55).

Rocker Kodym mal k alkoholu vždy blízko, covidové obdobie to ešte znásobilo. "V čase, keď sa objavil covid, mi život priniesol obrovské množstvo stresu z viacerých strán. A ja som precitlivelý na stres. Zaháňal som to najhlúpejšou legálnou drogou, a to alkoholom," priznal sa Kodym. V jeho prípade to ale muselo nabrať mimoriadne rozmery, keď sa rozhodla zakročiť aj jeho manželka Zuzana.

​V jeden moment práve ona prinútila manžela k radikálnemu riešeniu. "Myslím, že moja milovaná manželka Zuzana mi vlastne zachránila život. Vzala ma k môjmu kamarátovi, primárovi Ondrovi Čermákovi, na komplexné vyšetrenie, všetky tie cétečka, röntgeny, analýzy a sonografy," zveril sa známy gitarista pre Blesk.cz. Výsledky boli zrejme  alarmujúce. "V nemocnici v Slaném som bol hospitalizovaný asi 14 dní a potom som sa na odporúčanie Ondru rozhodol odcestovať na dvojmesačnú liečbu do prekrásneho barokového zámku Červený Dvůr. V tom čase som sa naozaj necítil dobre, tak som do toho išiel," komentoval svoju situáciu hudobník. 

Gitarista bol však veľmi kreatívny a aktívny aj počas tejto odvykacej liečby, dokonca vraj napísal divadelnú hru a zbierku básní pre svoju manželku. "Zbierku som nazval Rukopis červeného diabla. Ešte ju musím dokončiť a dúfam, že moja Zuzka bude knihu ilustrovať," prezradil tento všestranne nadaný umelec. S alkoholom sa rozhodl po 66 dňoch hospitalizácie skončiť. "Alkohol už nie je môj priateľ. Skončil som," tvrdí Kodym a zdá sa, že to myslí vážne. "Hrať na gitare a spievať sa dá až do smrti. Určite je dobré nezomrieť predčasne. Tak dúfam, že ma čaká ešte veľa koncertov a veľa nových piesní. Mám to tak veľmi rád. Rock'n'roll never dies!" odkazuje všetkým svojim priaznivcom.

Robert Kodym pôsobil aj ako líder kapely Wanastovi Vjeci, vypočujte si ich známu pieseň Sbírka zvadlejch rúží: 

Je naozaj skvelé, že má takú podporu vo svoje žene a jedinej dcére Amélii Anne. Dcéru zaúča občas aj do gitarových grifov. Je ale pyšný, že má veľa rôznych záujmov a talentov, takže uvidí, pre čo sa časom rozhodne. Obaja majú radi archeológiu a prírodovedu a doma majú aj peknú zbierku kostí, lebiek a iných skamenelín. Kodym má ale aj veľkú zbierku gitár. Jednu dokonca daroval Keithovi Richardsovi z Rolling Stones. "Za tie roky som ich nazbieral dosť veľa. Ale ja nie som zberateľ. Je to skôr môj hárem, z ktorého vyberám len tie najlepšie kúsky pre Lucie a Wanastowi Vjecy. Teraz, s odstupom času, mám naozaj dobrý pocit, že súčasťou Richardsovej zbierky je Gibson Les Pau, na ktorom som nahral prvé tri platne Lucie a prvé dve platne Wanastowiek," tvrdí gitarista, ktorý sa už veľmi teší na letnú šnúru koncertov, ktorá sa začína v júni v Bratislave. 

Robert Kodym nedávno oslávil 55. narodeniny, spomenuli si na neho aj kolegovia z kapely Lucie:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa LUCIE official (@skupina_lucie)

Súvisiace články

Najčítanejšie