Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Poriadny trapas! Hviezdnej herečke ponúkli rolu Diany Spencer, nevedela, KTO to je!
Zdielať na

Poriadny trapas! Hviezdnej herečke ponúkli rolu Diany Spencer, nevedela, KTO to je!

Archívna reportáž

O zosnulej princeznej Diane (†36) sa už nakrútilo veľa filmov, no stále vznikajú ďalšie. Vzhľadovo pomerne blízko k nej má z herečiek aj Kristen Stewart (31), čo sa dá usúdiť aj podľa najnovšieho filmu Spencer, kde si ju zahrala a všetci boli s jej podobou s Dianou nadšení. Keď sa vlani rozhodol režisér Pablo Larraín nakrútiť nový film o Lady Di, oslovil práve Kristen, či by prijala túto rolu. Jej reakcia ho asi musela poriadne šokovať.

Stewart totiž zareagovala poriadnym trapasom. "Aha. A kto je to?" spomína si samotná herečka na jej prvú reakciu v rozhovore pre magazín W. "Je to princezná z Walesu," oznámil jej režisér známu skutočnosť a zrejme jej vzápätí už doplo. Samozrejme, rolu s radosťou prijala a tento rok bol film nominovaný aj na Oscara.

Britská kráľovská rodina sa tento rok vystavuje opäť zvýšenej pozornosti verejnosti pre diamantové výročie kráľovnej od prevzatia vlády nad britským kráľovstvom. Princezná Diana bola zatiaľ snáď najvýraznejšou členkou rodiny, a tak zájem o ňu nikdy neklesá. Aj Kristen Stewart tvrdí, že ju jej životná dráma zaujala. Najmä jej osobné utrpenie, ktorým si prešla a poznačilo ju ako duševne, tak aj fyzicky. Aj herečka musela kvôli úlohe Diany  schudnúť. Dej filmu sa totiž zameriava na obdobie tesne pred rozvodom princeznej s následníkom trónu princom Charlesom, keď trpela depresiami a poruchou príjmu potravy. Pred verejnosťou však musela zachovávať dekórum, akoby sa nič nedialo.  

"Fyzicky som si overovala,  koľko toho zvládnem. Akú veľkú zimu prežijem, ako veľmi chudá dokážem maximálne byť, ako veľmi unavená unavená a vyčerpaná," opísala svoju neľahkú prípravu Stewart. K tomu sa musela ako Američanka naučiť aj anglický prízvuk, ktorý mala táto rodená anglická aristokratka. "Diana mala jednoducho v sebe niečo zvláštne," konštatuje hollywoodska herečka s tým, že niekedy mala dokonca pocit, akoby bola pri nakrúcaní v duchu s ňou. Stewart je považovaná za chladnú krásku na rozdiel od citlivej Diany, a preto sa musela naučiť vžívať aj do jej pocitov a jednania.
Kristen v dlhoočakávanom filme o princeznej Diane s názvom Spencer:

O Kristen Stewart  je tiež známe, že je naklonená viac vzťahom so ženami ako s mužmi. Spočiatku jej kariéry to tak ale nevyzeralo, keďže randila štyri roky aj so svojím slávnym kolegom z filmu Twilight, Robertom Pattinsonom (36) a ešte pred ním s hercom Michaelom Angaranom (34). A bolo ich aj viac. Od roku 2013, keď si začala románik s producentkou vizuálnych efektov Aliciou Cargile, sa však preorientovala celkom na ženy. V roku 2017 sa oficiálne priznala k svojej bisexualite. Teraz sa chystá zosobášiť s jej poslednou partnerkou, scenáristkou Dylan Meyer.
Kristen Stewart ako princezná Diana:
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kristen Stewart (@kristexnstewart)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie