Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Krainová totálne znechutená: Šikana ruských detí je hnus!
Zdielať na

Krainová totálne znechutená: Šikana ruských detí je hnus!

Archívna reportáž

Svet vzápätí po pandémii covidu postihla ďalšia rana v podobe vojnového konfliktu na Ukrajine. Na jej územie vstúpili vojenské sily Ruska na pokyn prezidenta Vladimíra Putina. Toto rozhodnutie uvalilo vo svete biľag aj na ruských občanov bez ohľadu na to, aký je ich názor na konflikt. V niektorých momentoch sa rozpútala priam hystéria a nielen ľudia, ale aj inštitúcie sa predháňajú v tom, kto viac strpčí Rusom žijúcim v zahraničí život. Na tento nezmysel poukazujú aj podaktoré české celebrity.

​Priviesť k rozumu v tomto smere sa snaží ľudí napríklad Tomáš Klus, svoje k tomu povedala aj herečka Eva Decastelo a najnovšie sa k nim pridala aj modelka Simona Krainová (49). Aj ona je otrasená najnovšími udalosťami na Ukrajine a ako matka dvoch malých synov má iste veľké obavy o nich, aj o svet. Situáciu silno vníma aj vďaka jej pomocnici v domácnosti. "Vzhľadom k tomu, že je to všetko čerstvé, tak sme doma, rovnako ako celý svet, v šoku. Mám pani na domácnosť, ktorá je z Ukrajiny. Prišla, oči mala úplne opuchnuté, červené. Rozprávala mi o tom, ako je celá jej rodina na Ukrajine a všetci jej volali, že majú strach," zverila sa Krainová pre Super.cz.

Na druhej strane má Simona aj známych, ktorí pochádzajú z Ruska. "Mám veľa ruských priateľov, ktorí mi včera volali so strachom, že ich deti v škole šikanujú, že ich učitelia nechcú učiť. Trhá mi to srdce. Nechápem, ako sa ako ľudia môžeme k sebe takto správať. Je to úplný hnus," myslí si Krainová.

Simona je voči klebetám otrlá, ale hrôzy vojny ju nenechali chladnou:

​S prístupom školy, ktorú navštevujú jej synovia, je ale spokojná. "Maxík má dvoch ruských spolužiakov a včera prišiel zo školy a povedal mi: 'Mamička, ja ich bránim'. Pani učiteľka ich totiž vopred upozornila na to, aby na nich neboli zlí, aby sa predišlo konfliktom," vysvetľovala Krainová. "Myslím, že deti majú často viac rozumu ako my dospelí, bohužiaľ," konštatovala Simona. Podobné vyjadrenia známych osobností sú teraz  veľmi dôležité na upokojenie davov. Ich podpora ľuďom, ktorí sú vystavení utrpeniu nezávisle na ich národnosť je  dobrým vzorom pre všetkých.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa simonakrainova (@simonakrainova)

Súvisiace články

Najčítanejšie