Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Vie Plačková po rusky, alebo sa nad textom nezamyslela? Dala lajk misske obhajujúcej Rusko!
Zdielať na

Vie Plačková po rusky, alebo sa nad textom nezamyslela? Dala lajk misske obhajujúcej Rusko!

Archívna reportáž

Ešte pred dvomi týždňami sa svet delil na očkovaných a neočkovaných, dnes sa už delí na odporcov a obhajcov vojenskej invázie Rusov na Ukrajine. Našťastie, drvivá väčšina ľudí hanebný útok odsudzuje, no niektoré výroky sú azda až príliš diplomatické. V súčasnej situácii sa ale očakáva jednoznačné odsúdenie Putinových krokov, kto to nespraví, má problém - najmä, ak ide o známu osobnosť.

​Na Slovensku nastala medzi influencermi a osobnosťami šoubiznisu na prvý pohľad absolútna zhoda - všetci do jedného útok na Ukrajinu odsudzujú. Vojna je aj z hľadiska našej polohy doslova za rohom a akýkoľvek prejav podpory agresora je pílenie si konára pod vlastným zadkom. No nepochybne ide aj o súcit a spolupatričnosť s Ukrajincami, ktorí z domoviny utekajú v strachu o holý život, zanechávajúc tam majetky a istoty, ktoré sa zdali byť ešte prednedávnom samozrejmosťou. 

Pri pohľade na sociálne siete je jasné, ktorá je hlavná téma - aj známe osobnosti zapájajú svoj dosah, aby burcovali ľudí k pomoci blížnemu a výsledok je až dojímavo skvelý. No potom sú tu influenceri, ktorí z Instagramu žijú a svoj biznis neopustili ani v týchto chvíľach. A to sa mnohým nepáči.

Nemusí byť každý taký aktívny, ako Koller, ktorý išiel priamo na ukrajinské hranice, ale ani úplná ignorácia nie je žiadaná reakcia na konflikt:

​Jednou z tých, ktorým už ľudia dali pocítiť v komentároch či správach svoj názor na biznis aktivity v ťažkých časoch je Zuzana Plačková. "Všetko, čo sa deje vo svete, aj keď sa snažím pred tým trošku zatvárať oči, aby som tú negativitu nevnímala, tak ono sa to proste nedá," posťažovala sa v instastories o tom, že je v týchto dňoch na tom fyzicky aj psychicky horšie, čo ale pripisuje aj tehotenským hormónom. Zuzana sa drží vždy mimo ťažkých tém a politiky, ani teraz sa nevyjadrila k aktuálnemu dianiu, no nie je dôvod predpokadať, žeby nebodaj schvaľovala agresiu na Ukrajine. Evidentne si len chce žiť svoj život s dokonalej idylke, v radostnom očakávaní, čo sa dá vytušiť aj z jej slov.

​No potom si všimla iná influencerka, Klaudia Rusnák, známa na Instagrame ako helloklaudi, že Plačkovej srdiečko je pod príspevkom známej ruskej krásky, vicemiss z roku 2012, rodáčky z mesta Ťumen, odkiaľ je aj Nasťa Kuzminová. Alena Shishkova (29) napísala dlhší príspevok, kde píše, že jej ruskí príbuzní sú držaní v ukrajinskom Mariupole ako "rukojemníci nacionalistických batailónov" a evidentne tým nemyslí ruských vojakov. Ďalej totiž dodala: "Podporujem stanovisko môjho Ruska". Síce tiež pridala informáciu, že je za mier, no ten evidentne z jej domoviny, ktorú podporuje, neprichádza.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alena Shishkova (@missalena.92)

Klaudia vyzvala svojich podporovateľov, aby ruskú missku nahlasovali a tiež apelovala na tie slovenské influencerky, ktoré neovládajú azbuku, aby boli v týchto dňoch pozornejšie, čo ktorej ruskej influencerke lajknú. Je vysoko pravdepodobné, že ani Plačková si nepreložila Shishkovej vyhlásenie, no jej srdiečko pod ním je značný prešľap.

Instagram/HK

Súvisiace články

Najčítanejšie