Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Česká hviezda je už dva roky v kóme! Lauferova dcéra prezradila, aký je vývoj jeho stavu!
Zdielať na

Česká hviezda je už dva roky v kóme! Lauferova dcéra prezradila, aký je vývoj jeho stavu!

Archívna reportáž

Pre fanúšikov temperamentného českého umelca so španielskymi koreňmi, Josefa Laufera (82), ešte stále neprichádzajú dobré správy. Tak, ako jeho dcéra, manželka a najbližší, aj oni dúfajú, že sa preberie z kómy, do ktorej sa dostal po operácii srdcovej chlopne pred dvomi rokmi. Odvtedy leží na nemocničnom lôžku, kde ho pravidelne chodí navštevovať jeho jediná dcéra Ester Lauferová (51). Kvôli otcovi a mame aj prerušila svoje humanitárne misie, ktoré vykonávala svojho času napríklad aj v Iraku.

​Ester si nestihla založiť ani svoju vlastnú rodinu, a tak svoj čas v súkromí delí medzi otca a mamu, ktorá je tiež umiestnená v zdravotníckom zariadení. Jej slávny otec stihol v apríli 2020 tesne pred plánovanou operáciou dopísať svoj muzikál Ostrov pokladov. Počas operácie však nastali nečakané komplikácie a lekári museli speváka uviesť do umelého spánku. Odvtedy je stále v kóme. Jeho kolegovia čakali na neho aj ako na autora muzikálu a dúfali, že bude ako na konkurze na výber hercov, tak aj na premiére, ale nakoniec je už takmer isté, že sa premiéra, ktorá bude 27.marca, uskutoční bez neho.

Svojho otca sa snaží v divadle zastúpiť Ester. Súhlas k uvedeniu diela dala dcera Josefa Laufera divadlu Broadway s tým, že by si to jej otec takto prial. "Pre otca bolo najdôležitejšie, aby táto hra bola na javisku čo najskôr. Keby sa teraz mal rozhodnúť on v nemocnici,  určite by to bolo takto," povedala Lauferova dcéra pre Super.cz ešte v novembri. "Dúfala som, že muzikál otec zrežíruje sám a bude tu. Poznám Ostrov pokladov, viem ho naspamäť, poznám texty aj piesne. Som vďačná divadlu, že tak rýchlo zareagovalo. Po covide, po takejto ťažkej situácii v kultúre, divadlo uvedie muzikál pre deti," dodala na margo realizácie muzikálu.

Pred tromi rokmi zažiaril Laufer v jojkárskej šou:

​Teraz sa už ale blíži premiéra a dolaďujú sa posledné detaily muzikálu. Všade už visia plagáty na marcovú premiéru muzikálu Ostrov pokladov. Divadlo zároveň oslavuje 20. výročie vzniku a na oslavy prišla namiesto otca Ester Lauferová. "Samozrejme to nie je také, ako keby tu bol on. Nedokážem ho nahradiť. Ale som tu kvôli nemu a za neho," povedala pre Blesk spevákova dcéra a zarmútila informáciou, že stav jej otca sa k lepšiemu nezmenil. Pri svojej reči na pódiu na Laufera myslel aj majiteľ divadla Oldřich Lichtenberg (58). "Pepo, pozdravujeme ťa, myslíme na teba a veríme, že sa medzi nás vrátiš," odkázal mu aspoň symbolicky na diaľku. Jeho dcéra verí, že všetko, čo mu hovorí a odkazuje od priateľov, keď je pri ňom, vníma.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie