Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nečakaný zvrat v prípade tragédie na pľaci! Nebol to Baldwin, kto stlačil spúšť!
Zdielať na

Nečakaný zvrat v prípade tragédie na pľaci! Nebol to Baldwin, kto stlačil spúšť!

Archívna reportáž

Je až neuveriteľné, koľko verzií vzniklo od vlaňajšieho októbra v prípade tragicky zastrelenej kameramanky Halyny Hutchins († 42). Hlavným obvineným sa stal herec a producent filmu Rust, Alec Baldwin (63). Ten mal v ruke zbraň, z ktorej padol nešťastný výstrel. Okrem neho je medzi obvinenými aj mladá zbrojárka Hannah Gutierrez-Reed (24), ktorá za zbrane vo filme zodpovedala. Je veľkou záhadou, ako sa dostal do zbrane ostrý náboj, ale ešte väčšou, že zbraň vystrelila, ako tvrdí Baldwin, bez jeho pričinenia.

​Mnohí krútili hlavou, keď vyšiel herec s prehlásením pre televíziu ABC, že nikdy nestlačil spúšť. "Nikdy by som nenamieril na niekoho zbraň a nezmačkol spúšť, nikdy,“ uviedol herec v televíznom rozhovore. A na prekvapenie všetkých, mohol hovoriť aj pravdu, nech to vyznieva akokoľvek neuveriteľne. Okresná prokurátorka v Santa Fe začala v tomto smere nezávislé vyšetrovanie. O svoje skúsenosti sa podelila aj s magazínom Vanity Fair. Podľa nej je možné, že zbraň mohla vystreliť sama. 

"Môžete zatiahnuť kohútik bez toho, aby ste stlačili spúšť, a bez toho, aby sa uzamkol,“ prezradila v rozhovore pre magazín táto prokurátorka. "Zatiahnete ho čiastočne, nezamkne sa, a potom keď ho pustíte, úderník môže zasiahnuť zápalku guľky,“ pokračovala vo vysvetľovaní odborných detailov. Ona sama spočiatku Baldwinovi neverila. "Nevedela som toho o zbraniach veľa, a zvlášť nie o revolveroch z roku 1850. Takže keď som to po prvýkrát počula, povedala som si, že je to šialené," priznala svoj prvotný názor.

Pozrite si 3D rekonštrukciu tragédie na pľaci nakrúcani Baldwinovho filmu Rust pri ktorej prišla o život kameramanka Halyna Hutchins: 

Na otázku ABC, ako sa to mohlo stať, Baldwin vtedy odpovedal, že "netuší" a v očiach mal aj slzy. "Niekto vložil do zbrane ostrý náboj, ktorý na tam ani nemal byť," skonštatoval herec tváriac sa nevinne. Čelí však žalobám od kameramana, ktorý bol dôverným priateľom ako aj krajanom Hutchins, ďalej scenáristky a najnovšie aj rodiny kameramanky. Na výdajoch nízkorozpočtového filmu sa šetrilo a ohrozila sa tým aj celková bezpečnosť na pľaci. Baldwin bol jedným z producentov, a preto je zodpovedný aj v tomto smere. Má však dobrých právnikov a možno ho z toho nakoniec vysekajú, teória o nestlačení spúšte mu výrazne napomáha.

V ťažkých chvíľach je Alecovou oporou jeho manželka Hilaria: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Súvisiace články

Najčítanejšie