Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dominika vyhlásila Ivane Gottovej otvorenú vojnu! VRÁŤ peniaze, odkazuje jej!
Zdielať na

Dominika vyhlásila Ivane Gottovej otvorenú vojnu! VRÁŤ peniaze, odkazuje jej!

Archívna reportáž

Keď sa nedávno na sociálnej sieti objavili informácie, akú finančnú podporu získali niektoré české hviezdy šoubiznisu, mnohých to riadne rozhorčilo. Boli medzi nimi mená Michal David, Emma Smetana, Tomáš Klus aj Lucie Bíla, o ktorých sa dá predpokladať, že finančnou núdzou rozhodne netrpia. Tisíce podnikateľov pritom od štátu nezískalo doteraz nič a nejeden z nich musel svoju podnikateľskú činnosť so stratami ukončiť.

Medzi prijímateľmi finančnej pomoci sa vyníma vdova po Karlovi Gottovi (†80), Ivana Gottová (46). Tá je od roku 2015 konateľkou Karel Gott Agency s.r.o., ktorá získala kompenzácie za proticovidové opatrenia od štátu celkovo 1 322 616 Kč. Za čo presne ale nevedno, telefón ako ona, tak anie jej hovorkyňa Aneta Stolzová nedvíhajú, ako sa posťažovali české médiá.

Informácia o dotácii pre Ivanu poriadne rozčúlila Dominiku Gottovú (48). Do redakcie eXtra.cz poslala e-mail s výzvou. "S veľkým údivom som zistila, že pani Ivana Gottová ako konateľka Karel Gott Agency, s.r.o., dostala od štátu počas pandémie koronavírusu dve finančné podpory od štátu. ... Zatiaľ čo mnohí českí podnikatelia, ktorí počas pandémie nemohli vykonávať svoju činnosť, peniaze nedostali, alebo na ne stále čakajú, manželka môjho otca prijala od českého štátu takú veľkú sumu peňazí," konštatovala Dominika, ktorá si myslí, že Ivana tieto peniaze nepotrebovala.

"Jedinými odloženými aktivitami Agentúry Karla Gotta v období covidu boli, ako som zistila, dva vopred vypredané spomienkové koncerty na môjho otca v pražskej O2 Aréne. Tržby za ne sú dosť vysoké a pani Gottová na ich pokrytie určite nepotrebovala štátnu dotáciu - bez ohľadu na pokrytie nákladov," vymenovala možné dôvody, ktoré agentúra mohla uviesť v žiadosti. K tomu ale treba na upresnenie doplniť, že tam mohla uviesť aj odloženú premiéru a premietanie dokumentu Karel. 

Premiéra filmu Karel bola niekoľkokrát preložená, zaznamenala však veľký divácky úspech. Pozrite si krátky trailer k filmu: 

"Už v roku 2020, ktorý bol prvým rokom covidu, mala agentúra Karel Gott podľa zbierky dokumentov na portáli justice.cz zisk 3 200 000 Kč. To, ako dopadol minulý rok, ešte nie je zapísané v systéme," poukázala Dominika na fakty. "Výzvu na vrátenie peňazí dávam preto, že sa mi takýto postup agentúry, ktorá sa stará o umeleckú pozostalosť môjho otca, hrubo nepáči, a myslím si, že by sa to nepáčilo ani môjmu otcovi," uzavrela nahnevaná dcéra zosnulého umelca. Prezradila, že ďalšie skutočnosti uvedie v pokračovaní svojej knihy Posledné roky s Karlom, na ktorej v súčasnosti so svojím tímom pracuje. Zdá sa, že Ivanu čakajú ešte poriadne horúce chvíle.

Dominike sa nepáči, že jej macocha, vdova po speváckej legende Kalrovi Gottovi požiadala štát o dotácie, agentúra má vraj aj bez toho slušné zisky:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

Súvisiace články

Najčítanejšie