Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Veľký zvrat v živote Gottovej! Je v kontakte s exministrom zdravotníctva, bude z toho džob snov?
Zdielať na

Veľký zvrat v živote Gottovej! Je v kontakte s exministrom zdravotníctva, bude z toho džob snov?

Archívna reportáž

Keď sa nedávno chystala Dominika Gottová (48) do Prahy, avizovala, že to bude možno aj nastálo. Rozmýšľala, že si tam bude hľadať prácu, lebo v Helsinkách sa jej nedarí. Okrem toho má v Prahe kamarátov, ktorí jej vo fínskom hlavnom meste chýbajú. Mala obavy aj z toho, ako bude zvládať život v Helsinkách sama bez dostatku finančných prostriedkov a bez manžela Tima, ktorý ju často nadlho opúšťa kvôli cestám do Mexika, kde má vraj nejaké ponuky na prácu. V Prahe však napokon zostala iba týždeň a tešila sa na návrat do severskej krajiny, kde sa už cíti ako doma. Za tie roky si osvojila aj fínštinu, v ktorej musela robiť aj ťažké skúšky pre bezpečnostnú službu, kde túži pracovať. Koncom decembra sa jej to konečne podarilo.

​Ale najstaršia Gottova dcéra má ešte niečo v zálohe, oveľa atraktívnejšie. Prezradila to v rozhovore pre Blesk. Oslovila preto pred časom aj bývalého českého ministra zdravotníctva Adama Vojtěcha, ktorý by mal zakrátko získať miesto veľvyslanca vo Fínsku. Už dávnejšie na neho mala priamy kontakt. "Keď som ešte žila v Česku a venovala se krátko produkcii, tak som to číslo dostala, pretože som ho musela kontaktovať a pozvať do daného média na rozhovor. A tak jsem teraz pánovi Vojtěchovi napísala, či by bola možnosť sa v Helsinkách stretnúť, keď tu bude,“ prezradila a upresnila aj, že to bolo už zhruba pred rokom.

Aká bola Vojtěchova odpoveď už ale neupresnila. "Nechcem to riešiť verejne. Až keď by sme sa stretli a prípadne sa na niečom dohovorili...“ nechala múdro neupresnenú odpoveď. Sama iste chápe, že nemá práve tú najlepšiu povesť v rodnom Česku, čo iste nie je neznáme ani exministrovi, ale zas nejaké šance predsa len má. Je však otázne, či by ju práca na ambasáde bavila."Prečo by nie? Myslím, že by som za tie roky, čo žijem vo Fínsku, mohla byť užitočná. Veľmi by ma bavila napríklad produkcia nejakých kultúrnych akcií,“ začala Dominika nahlas rozmýšľať o svojich predstavách. Ale iste by aj inak mohla byť jej znalosť fínštiny a pomerov v Helsinkách zaujímavá.

Dominika momentálne vzbudzuje pozornosť jej spoluprácou s talianskym spevákom Gabrielom Grillottim v piesni Pro Tebe:

Momentálne je však pre ňu aktuálnou prioritou nájsť si prácu v bezpečnostných službách. "Keď som sa vrátila z Prahy, požiadala som špecializovanú spoločnosť o pridelenie voľného miesta. Pred koncom roku sa mi totiž podarilo urobiť skúšky na tú security, ale o miesto som vtedy hneď nežiadala, pretože by to pôsobilo hlúpo, keby som hneď zmizla na dovolenku,“ vysvetľovala dôvod zdržania. Do Prahy musela ísť kvôli uvedeniu videoklipu s piesňou Pro Tebe, kde predniesla svoju spoveď zosnulému otcovi. Pieseň vyvolala kontroverzné reakcie medzi jej poslucháčmi. Dominika ale urobila iste všetko, čo bolo v jej možnostiach a je zrejme s výsledkom spokojná. Dostala za to aj celkom slušnú finančnú odmenu, čo jej prišlo iste veľmi vhod. Čuduje sa, prečo by ju podľa mienky niektorých ľudí nemala prijať a porovnáva sa s otcom, ktorý za svoj výkon tiež vždy dostal honorár.   

Dominika sa v minulosti vďaka práci v produkcii stretla aj s členmi slávnej skupiny The Scorpions, Dnes by si podobnú prácu rada opäť vyskúšala:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Gottová (@dominika.gottova)

Súvisiace články

Najčítanejšie