Oblačno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Obľúbený český herec v ohrození života po kolapse? Jeho dcéra priznala, čo sa deje!
Zdielať na

Obľúbený český herec v ohrození života po kolapse? Jeho dcéra priznala, čo sa deje!

Do povedomia divákov azda najúspešnejšieho seriálu z čias Československa s znázvom Nemocnica na okraji mesta, sa navždy zapísal ako mladý doktor Sova, no teraz sú priaznivci herca Ladislava Freja (80) znepokojení správou o jeho pobyte v nemocnici. Nie je už práve najmladší a je známe, že mal pred časom problémy so srdcom. Frej pre ahaonline povedal, čo sa s ním aktuálne deje po zdravotnej stránke. "Ležím na jednotke intenzívnej starostlivosti v IKEM-e," informoval o mieste, kde sa práve nachádza. "Tentoraz to nie sú problémy so srdcom. Je to teraz trochu zložitejšie. Viac vám nepoviem, majte sa," stručne unaveným hlasom dodal o tom, čo ho trápi.

Ladislav Frej v starostlivosti hepatogastroenterologického oddelenia v Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny v Prahe. Tam sa zaoberajú najmä závažnými ochoreniami pečene, žalúdka, srdca a ďalších orgánov. Jeho hospitalizácia bola náhla a hovorilo sa, že je dokonca v ohrození života. Ešte donedávna pritom tento charizmatický herec účinkoval na javisku spolu so Simonou Stašovou v divadelnej hre Na zlatom jazere. Jeho dcéra, herečka Kristýna Frejovú (50) uviedla pre Super.cz ako je na tom jej otec v skutočnosti. 

Zdala sa byť celkom pokojná, aj z toho sa dá usudzovať, že to nebude až také vážne. "Otec nemá problémy so srdcom. Leží na štandardnej izbe so zablokovanou krčnou chrbticou," povedala pre Super.cz Frejová. "Jeho zdravotný stav nikdy ani nenaznačoval boj o život. Ani pre neho nešla rýchla pomoc. Otec išiel do nemocnice na bežné vyšetrenie. Aby mu mohli urobiť všetky testy, tak ho rovno hospitalizovali. V piatok podstúpil plánované testy a po víkende ho čakajú tie zvyšné. Jediné, čo teraz potrebuje, je pokoj," vysvetlila jeho dcéra, ktorá kvôli znepokojivým správam o hospitalizovaní otca musela vraj vybavovať po celý deň telefonáty od príbuzných z USA, od svojej dcéry Ráchel, ako aj priateľov Ladislava Freja. "Dúfam, že aspoň takto môžem ostatných upokojiť, že môj otec je v poriadku," ukončila Kristýna Frejová rozhovor.

Pozrite si Ladislava Freja ako doktora Sovu:

Okrem dcéry má aj syna Ladislava Freja ml. (48), taktiež herca, ktorý trpí schizoidnou poruchou osobnosti, ako prezradil v televíznej relácii Trinásta komnata. Jeho mamou je v roku 2007 zosnulá herečka Věra Galatíková  (✝69). Spolu s Ladislavom Frejom prežili 36 rokov a jej skon herca veľmi hlboko zasiahol. Myslel, že spolu prežijú starobu, ako spomínal v Českom rozhlase, keď sa zveril s tým, že si uvedomuje jeho celoživotné spojenie s úlohou mladého doktora Sovu, ale berie to s nadhľadom.."Pred mnohými rokmi som si z toho robil srandu. Hovorieval som, že keď budem starý dôchodca a Věra ma pred sebou potlačí na kriplkáre Stromovkou, budú tam dve babky kŕmiť holuby, a keď ma uvidia, zvolajú: Hej, mladý Sova!" spomínal. Žiaľ, herečka ho navždy opustila už pred pätnástimi rokmi a teraz sa o neho stará dcéra Kristýna.   

Kristýna Frejová má s otcom Ladislavom veľmi blízky vzťah: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kristýna Frejová (@tyna_frej)

Súvisiace články

Najčítanejšie