Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dcéra Patrasovej a Slováčka priznala nutnosť psychoterapie! Pre všetkých má jasný odkaz!
Zdielať na

Dcéra Patrasovej a Slováčka priznala nutnosť psychoterapie! Pre všetkých má jasný odkaz!

Zdroj: Instagram

Sympatická speváčka Anička Slováčková (26) už napriek svojmu mladému veku musela podstúpiť neľahké skúšky kvôli svojim rozhádaným rodičom, Dagmar Patrasovej (65) a Felixovi Slováčkovi (78). Oboch, pochopiteľne, miluje, ale možno by sa mali zamyslieť práve oni, či neprevládlo ego na úkor lásky k jedinej spoločnej dcére. Citlivá dušička Aničky veľmi bolestne vnímala ich vzájomné spory kvôli nevere otca, čo, žiaľ, rodičia vytrubovali všade. Nebolo jednoduché to všetko transformovať do znesiteľnej podoby pre mimoriadne vnímavú, ale aj neskúsenú Aničku. Prepukla u nej obávaná diagnóza, rakovina prsníkov.

​Aby sa vyrovnala so spormi Felixa a Dády musela navštevovať aj psychoterapeutov. Už v detstve trpela častou neprítomnosťou rodičov, ktorí sa naplno venovali svojej kariére. Pre dcéru zabezpečili opatrovateľku, ale takéto riešenie nie je celkom ideálne. Rozhodne nie pre Aničku. Navyše bola neustále spájaná s kariérou mamy. Začala sa cítiť nie ako svojbytná bytosť, ale len ako dcéra slávnych rodičov. Anička sa netají myšlienkou, že neustály stres a verejné ťahanice boli veľkým spúšťačom, ktorý vyústil až do jej rakoviny prsníka.

Mnohé nevedomé procesy ľudí ovplyvňujú viac, ako sú ochotní si priznať, ale pomoc môže poskytnúť odborník v oblasti psychológie, či psychiatrie. To, našťastie, pochopila pomerne skoro aj Anička. "Chodím na psychoterapiu a odporúčam ju každému, kto má psychický problém, alebo s ním chce niečo urobiť," zverila sa sympatická speváčka pre Expres.cz"Na terapiu som chodila dávno pred rakovinou. Potom som na chvíľu vynechala, ale počas choroby som opäť začala chodiť na terapiu a chodím na ňu dodnes," dodala talentovaná speváčka. Snaží sa žiť svoj život, o ktorý sa z času na čas obáva, pretože má strach, že by sa jej závažné ochorenie mohlo vrátiť. 

Anička sa rovnako ako jej rodičia venuje hudbe, vypočujte si jej pieseň Slunečnice v spolupráci s Martou Jandovou:

Vie dobre, že duševné zdravie je nevyhnutné aj pre fyzickú pohodu. Preto sa chce dištancovať od ešte stále prebiehajúcich konfrontácií medzi rodičmi, verejne prepieraných. Ako je možné, že to tieto osobnosti umeleckého sveta dopustili, nie je celkom pochopiteľné. Podobné problémy mali a majú mnohé celebrity, ale nedávajú to v takej miere, ba častokrát vôbec, na známosť verejnosti. Svojim spôsobom sa strápňovali ale, žiaľ, spôsobili ujmu aj svojim dvom spoločným deťom. V prípade Aničky, priam fatálnu. Po vytriezvení Felixa Slováčka z jeho vzťahu s Gelemovou a jeho pokornom návrate k manželke, je ale šanca, že sa všetko zakrátko urovná. Anička ale tvrdí, že ju to nezaujíma a na tému jej rodičov sa odmieta už aj akokoľvek vyjadrovať.

Na tému sebalásky sa snaží Anička diskutovať aj s fanúšikmi na sociálnej sieti:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie