Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Zomrela hviezda Policajnej akadémie! Sú za tým pooperačné komplikácie
Zdielať na

Zomrela hviezda Policajnej akadémie! Sú za tým pooperačné komplikácie

Zdroj: SITA

Posledné týždne odchádzajú z tohoto sveta mnohé známe osobnosti. Teraz sa medzi nich, žiaľ, zaradil aj populárny americký herec, známy slovenským divákom najmä z filmu Policajná Akadémia 2, Howard Hesseman († 81). V jeho prípade bola príčinou úmrtia pomerne banálna operácia s pooperačnými komplikáciami. Jeho manažér Robbie Kass potvrdil v nedeľu pre USA TODAY, že Hesseman zomrel v sobotu v Los Angeles. Nazval ho "prelomovým talentom" a celoživotným priateľom, "ktorého láskavosť a veľkorysosť sa rovnala jeho vplyvu a obdivu na generácie hercov a improvizačných komikov na celom svete". Na sociálnej sieti mu odkázal do neba: "Odpočívaj v pokoji, Howard. Prežili sme spolu skvelý čas. Bože, to bolí...". Aj keď sa dožil celkom pekného veku, jeho náhly skon zarmútil aj mnohých jeho fanúšikov.

​Hesseman začínal ako člen improvizačnej skupiny The Committee a v tom čase si v sobotu privyrábal ako dídžej pre sanfranciskú rock'n'rollovú stanicu KMPX. Svoju hereckú kariéru odštartoval hosťovskou úlohou v "The Andy Griffith Show" v roku 1968 a neskôr sa stal obľúbeným charakterovým hercom v televízii aj vo filme. Do dejín popkultúry sa zapísal úlohou rozhlasového diskdžokeja Dr. Johnnyho Fevera v sitkome stanice CBS "WKRP in Cincinnati". V rokoch 1980 a 1981 získal dve nominácie na cenu Emmy ako najlepší herec vo vedľajšej úlohe v komediálnom seriáli za svoju úlohu Fever, ktorý sa vysielal v rokoch 1978 až 1982. V seriáli "One Day at a Time" hral architekta Sama Royera, druhého manžela Ann Romano a v 80. rokoch si zahral v seriáli "Head of the Class" ako učiteľ dejepisu a spoločenských vied Charlie Moore. Jeho posledná úloha bola vo filme "Špinavá politika" v roku 2018. 

Zostala po ňom manželka Caroline Ducrocq, s ktorou bol ženatý od roku 1989. Svoje súkromie v manželstve si obaja herci veľmi strážili, takže sa o ich vzťahu nevie takmer nič. Pre Hessemana to bolo druhé manželstvo, ale ani z jedného sa mu nenarodili deti. Caroline po jeho skone zverejnila ich spoločnú fotku, kde stojí v jeho objatí: "Od včera 17:10 žijem s jeho duchom, ale držím ťa v náručí, milovaný Howard." Informovala, že Howard bol operovaný vlani v lete a po komplikáciách bol hospitalizovaný od začiatku januára v nemocnici, kde ležal na JIS kvôli tomu, že sa mu zle dýchalo. 

Howard Hesseman ako kapitán Peter Lassard v Policajnej akadémii 2: 

"Je nemožné preceniť vplyv Howarda Hessemana na jeho a nasledujúce generácie improvizátorov," napísal herec zo seriálu "Laverne & Shirley" a komik Michael McKean, ktorý si s Hessemanom zahral vo filme "Spinal Tap". Spomenul, že ho prvýkrát videl v roku 1971 v skupine The Committee."Videl som, že je to skutočný talent."  Spomína na neho aj jeho kolegyňa a blízka priateľka Laraine Newman. "RIP Howard Hesseman. Aké skvelé časy sme prežili. Skvelý smiech a zábava, keď sme chodili na Ettu James na Manhattan Beach a na Joea Texa do The Parisian Room. Pobyt v tvojom krásnom dome v Ramatuellle. Ach bože, to bolí," napísala na Twitteri. Ale úprimnú sústrasť s pekným komentárom o hercovi mu prejavili mnohí jeho ďalší obdivovatelia a priaznivci z celého sveta.  

V USA sa Hesseman preslávil aj úlohou rádiového spíkra Dr. Johnnyho Fevera, spomenulo si na neho aj množstvo fanúšikov na sociálnych sieťach:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Deb Richmond (@cinnamondeb)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie