Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Herec porušil proticovidové pravidlá a dostal nemilosrdne padáka zo seriálu!
Zdielať na

Herec porušil proticovidové pravidlá a dostal nemilosrdne padáka zo seriálu!

Zdroj: Instagram/RB

Ten, kto sleduje americké seriály, iste zaznamenal, že v posledných mesiacoch z niekoľkých z nich prepustili hercov kvôli pravidlám súvisiacim s covidom. Hviezdy seriálu General Hospital, Inga Rademachera a Stevea Burtona prepustili pre nedodržanie povinnosti sa dať zaočkovať. Rademacher následne podal žalobu na spoločnosť ABC, v ktorej tvrdil, že požiadal o výnimku kvôli náboženskému presvedčeniu o neakceptovateľnosti vakcíny, ale bola zamietnutá. Zo seriálu CBS The Young and the Restless stanice CBS zas vylúčili herca Richarda Burgiho (63). Do seriálu tento americký herec vstúpil v marci minulého roka v úlohe Ashlanda Lockeho. Burgi ale nedodržal pravidlá dĺžky karantény.

Po absolvovaní testu na covid, ktorý mu vyšiel pozitívny, nezostal herec, ktorý je slovenským divákom známy najmä zo seriálu Zúfalé manželky, dostatočne dlho izolovaný. Hoci podľa odporúčaní amerického Národného inštitútu pre kontrolu a prevenciu chorôb treba zostať doma päť dní, v samotných pravidlách spoločnosti sa uvádza, že by mala karanténa trvať 10 dní, píše portál People. Herec zostal päť dní doma v izolácii, ako mu povedal jeho lekár, a potom sa po dvoch negatívnych testoch vrátil na natáčanie. Pritom zabudol na protokol, ktorý má v zmluve o účasti v seriáli. "Takže som neúmyselne porušil covidové pravidlá tohto seriálu. Cítil som sa kvôli tomu hrozne a stále to tak mám. Veľmi ma to trápi, ale je to tak, ako to je. Rešpektujem rozhodnutie seriálu, nech bude akékoľvek. Robia to najlepšie, čo môžu, rovnako ako my všetci," vyjadril sa na Instagrame herec voči spoločnosti až prekvapivo zmierlivo.

CDC pritom 27. decembra 2021 oznámilo, že "skracuje odporúčaný čas izolácie" pre osoby, ktoré majú pozitívny test na Covid. Na webovej stránke inštitúcie sa píše: "V prípade, že by ste sa chceli vyhnúť infekcii, môžete sa obrátiť na lekára: Ľudia s COVID-19 by sa mali izolovať päť dní, a ak sú asymptomatickí alebo ich príznaky ustupujú (bez horúčky počas 24 hodín), nasledovať by malo päťdňové nosenie masky v blízkosti iných osôb, aby sa minimalizovalo riziko nákazy ľudí, s ktorými sa stretnú." Produkčná spoločnosť, ktorá má pod palcom výrobu seriálu si ale nastavila vlastné pravidlá a či na nie Burgi zabudol, alebo považoval za celoštátne usmernenie za nadradené, už nie je jasné.

Richard Burgi skončil v obľúbenom seriáli Mladí a nepokojní (Young and Restless)  v úlohe Ashlanda:

"Úprimne želám tomu gentlemanovi, ktorý príde hrať Ashlanda, nádherné časy. Bude pracovať so skvelou herečkou a ďalšími úžasnými účinkujúcimi. Je to skvelá šou a mne zostávajú len skvelé spomienky a želania, všetkého dobrého," uzavrel Burgi svoj príhovor, ale nevedno, ako úprimne to naozaj myslel. To, že už v seriáli neúčinkuje, potvrdili aj zdroje z okruhu seriálu. Herec pôsobil ako Ashland Locke od minulého roka a objavil sa v 108 epizódach. Očakáva sa, že ho nahradí herec Robert Newman. V USA nie je len tak jednoduché porušiť akékoľvek pravidlá v televíznych a filmových spoločnostiach. Vedeli by o tom rozprávať aj väčšie hviezdy, no prešľap Burgiho sa zapíše rozhodne medzi najnešťastnejšie, keďže z hľadiska všeobecných nariadení nič neporušil.

Richard Burgi s manželkou:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Richard Burgi (@dick_burgi)

Pripomeňte si Borgiho v úlohe Karla v seriáli Zúfalé manželky:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie