Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Českom otriasa škandál! Známy youtuber a influencer posielal dievčatám zvrátené správy a intímne fotky!
Zdielať na

Českom otriasa škandál! Známy youtuber a influencer posielal dievčatám zvrátené správy a intímne fotky!

Zdroj: Instagram/LS

Internet a sociálne siete v sebe skrýva nejedno nebezpečenstvo. Týka sa to najmä neskúsených mladých ľudí a detí. Rodičia by mali prísnejšie dozerať, čo ich neplnoletí potomkovia sledujú a s kým sa kontaktujú. Potvrdzuje to aj najnovšia kauza známeho českého youtubera Ladislava Sinaia (30). Ktovie, čo si tým chcel dokazovať, keď sa perverzne vyjadroval v komunikácii s dievčatami, jeho sledovateľkami. Dával im nechutné sexuálne návrhy, vrátane zvláštnych praktík. Podaktoré boli pritom neplnoleté, aj ho na to upozorňovali. Jednej z nich sa vyhrážal za to, že urobila screenshot videa, na ktorom sa ukája. "Robíš si zo mňa pr*el, prečo to screenuješ, ty štetka? Nájdem si, kde bývaš, a skončíš veľmi zle," vyhrážal sa jej v správach.

Postupne sa začali ozývať viaceré dievčatá, aj počas uplynulého víkendu sa ich niekoľko posmelilo a zverilo so svedectvom, že čelili sexuálnemu nátlaku na internete zo strany Ladislava Sinaia, ktorý je aj tvorcom podcastu o rapovej scéne. Na Instagrame ho sleduje viac ako 55 000 ľudí a niektoré jeho videá na YouTube majú až 150 000 pozretí. Perverzné slová a návrhy aj neplnoletým dievčatám a posielanie fotiek jeho intímnych partií boli už za hranou. Po prevalení tejto skutočnosti s ním spoločnosť, ktorá podporovala jeho podcasty od roku 2019, ukončila spoluprácu.

Sinaiove podcasty majú pravidelne mnoho desaťtisícové zhliadnutia:

"V roku 2019 to bol jeden z prvých podcastov, ktoré sme začali podporovať. Mali sme radosť, že sa môžeme podieľať na projekte, ktorý sa zaoberá českou kultúrnou scénou. Vzhľadom na aktuálne zistenia však nechceme a nebudeme v spolupráci pokračovať. Považujeme za absolútne neprijateľné, aby sa ktokoľvek dopúšťal sexuálneho nátlaku, najmä pokiaľ sa jedná o verejne známu osobnosť. Jeho správanie, ktoré sa údajne malo diať opakovane, striktne odsudzujeme," uviedla spoločnosť prostredníctvom zástupcov platformy.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa LADISLAV SINAI (@9ina1)

"Screenshoty konverzácií, ktoré sa cez víkend objavili na Instagrame a obsahovali moje súkromné, intímne správy, boli často vytrhnuté z kontextu a v niekoľkých prípadoch aj sfalšované. Hoci je drvivá väčšina rozhovorov stará niekoľko rokov a často myslená s nadsádzkou, neospravedlňuje to, ako som sa v minulosti v niektorých prípadoch v mojom vzťahu k dievčatám zachoval," začal si Sinai v pondelok večer sypať popol na hlavu vo svojom príspevku. "Úprimne sa všetkým ospravedlňujem a chápem, že som mohol stratiť dôveru mnohých z vás. Rozhodol som sa dať si na nejaký čas pauzu a pracovať na sebe," dodal youtuber krotko s tým, že vyhľadá odbornú pomoc, aby zistil, prečo sa tak choval a čo má urobiť, aby sa nič také už neopakovalo. O úprimnosti jeho slov možno polemizovať, no nič lepšie pre to, aby jeho kariéru načisto nepochoval, spraviť nemohol.

Toto je jedna z najmiernejších uniknutých konverzácií, ďalšie boli oveľa tvrdšie a zvrhlejšie:

Instagram/HH

Súvisiace články

Najčítanejšie