Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ďalšie sťahovanie?! Gottová opúšťa Helsinki, nezvláda to finančne ani psychicky!
Zdielať na

Ďalšie sťahovanie?! Gottová opúšťa Helsinki, nezvláda to finančne ani psychicky!

Archívna reportáž

Po roku od rozhodnutia odísť natrvalo do Helsínk za svojím manželom Timom Tolkkim (55) sa chystá najstaršia dcéra Karla Gotta (†80), Dominika Gottová (48) vrátiť pre zmenu zas späť do Prahy. Takto pendluje už pár rokov a mení svoje názory na bývanie, ako aj vzťah s manželom. Tomu sa zas zapáčil život v Mexiku, kde už zväčša trávi viac času ako v rodnom Fínsku. Ani nečudo, veď na rozdiel od často ponurého a chladného počasia v Helsinkách, svieti v Mexiku slnko a prevláda teplé počasie, čo prospieva jeho ťažko skúšanej psychike a navyše tam má vraj aj ponuky na prácu. Po krátkom pobyte počas Vianoc a nového roka sa tam chce opäť vrátiť.

​Dominika pochopila, že optimistické predstavy, že sa jej po boku manžela v pridelenom sociálnom byte bude v Helsinkách dariť lepšie ako v Prahe, sa nestali realitou. Timo  zakrátko po jej príchode odletel do Mexika a ona zostala sama. Nedarilo sa jej ani zohnať prácu, akú si predstavovala. K tomu sa od jesene zachmúrilo aj nebo nad Helsinkami a psychika Dominiky išla rýchlo dolu. Opäť sa musela v novembri podrobiť liečeniu od závislostí potom, čo tak urobila aj po príchodedo Fínska vlani vo februári. Milo ju ale prekvapil svojim príchodom domov pred Vianocami Timo. Chvíľu sa radovala, že predsa bude všetko idylické, no ten sa teraz predsa len vracia späť do Mexika.

Pred Vianocami sa Dominika chystala navštíviť svoju mamu a priateľov v Prahe, ale príchod Tima a vraj aj neukončené očkovanie proti covidu jej v tom zabránilo. "Tak som konečne plne zaočkovaná, takže môžem letieť za mamou a priateľmi," vyjadrila sa Gottová pre ahaonline.cz"Už sa nemôžem dočkať, po tom polroku mi všetci neskutočne chýbajú," zverila sa so svojimi pocitmi z návratu po dlhej dobe od poslednej návštevy Prahy. Bude si ešte musieť pár dní po vakcíne počkať, aby nešla do karantény, čo by rozhodne nechcela. Teší sa na stretnutia okrem mamy aj s priateľmi.

Dominika v minulosti prezradila čo-to zo súkromia jej slávneho otca v knihe Poslední roky s Karlem:

​Rodená Pražáčka však chce prílet domov spojiť aj s hľadaním práce. "Timo sa chystá do zámoria znovu a ja to sama v Helsinkách nedávam. Finančne, ani psychicky! Preto si chcem naozaj nájsť prácu v Prahe a mať nejaké istoty, aj keď mám k Čechom veľké výhrady. Ale mám tam aspoň kamarátov," priznala sa Dominika. Zverila sa aj, že sa chystá navštíviť aj hrob svojho slávneho otca v Malvazinkách. "Nebola som tam od jari a musím tam zájsť. Strašne mi chýba a stále si vyčítam, že som ho svojimi problémami trápila," uvedomuje si vinu jeho najstaršia nemanželská dcéra. Iste by jej všetci želali, aby už konečne našla nejaký pevný bod v rodnej Prahe, no pri Dominike nie je nikdy nič isté, to je jediná istota.

Dominika sa do rodnej Prahy teší najmä za mamou a jej blízkymi priateľmi:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Gottová (@dominika.gottova)

Súvisiace články

Najčítanejšie