Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Čaká ju to opäť?! Tehotná Šafářová pri pôrode zažila "prekliatie" športovkýň!
Zdielať na

Čaká ju to opäť?! Tehotná Šafářová pri pôrode zažila "prekliatie" športovkýň!

Archívna reportáž

Bývalá profesionálna tenistka Lucie Šafařová (34) sa minulý rok stala nielen vydatou pani po sobáši s hokejistom Tomášom Plekancom, ale práve na Vianoce oznámila svojim priaznivcom na sociálnej sieti, že očakáva druhého potomka. K oznámeniu pripojila aj fotografiu jej šťastnej rodinky pri stromčeku, kde bolo viditeľné narastajúce bruško. Je jasné, že sa z toho teší, ale po náročnom prvom pôrode má dôvod aj na obavy, ako sa priznala.

Medzi športovkyňami na základe skúseností kolujú neraz obavy z pôrodu. Môže za to ich muskulatúra, čiže svalstvo, ktoré je u nich z dôvodu náročných pravidelných tréningov veľmi pevné. Skúsenosti s tým má aj aj mamička malej Leontýnky, tenistka Lucie Šafářová. Na svoj prvý pôrod má preto aj nepríjemné spomienky. Napriek tomu sa teší, že do ich rodiny s hokejistom Tomášom Plekancom pribudne na dôkaz ich lásky onedlho ďalší člen. Obaja sú ešte mladí a pri sile, navyše Lucie už nemá ani profesionálne záväzky a môže sa naplno venovať rodinke.

Ich radosť z toho, že zakrátko budú rodičmi druhého bábätka dokazuje aj fotka pri vianočnom stromčeku. "Krásne Vianoce a sviatky vám všetkým! Nech sú pokojné, plné lásky a splnených želaní! My máme na ceste jeden malý darček a veľmi sa na neho všetci v budúcom roku tešíme," pripísala k fotke šťastná Lucie. "U nás tie ďalšie budú o niečo bláznivejšie! #4 na ceste!" o niečo prozaickejšie napísal zas Tomáš. Okrem malej Leontýnky je otcom aj dvoch synov, ktorých má s Luciou Vondráčkovou v striedavej starostlivosti, takže u nich doma je občas veľmi rušno a veselo.

Lucie a Tomáš sa takto predviedli v talk show:

​Nedávno oslávila Leontýnka druhé narodeniny. "Dnes sú to 2 roky, čo nám vstúpila do života! Ukázala mi, čo je to naozaj milovať a aké je najväčšie šťastie v živote! Ďakujem za každý deň, ktorý ťa máme! Často je to jazda o nervy, nikdy sa nenudíme a často sa smejeme! Teším sa na ďalšie dobrodružstvo, ktoré nám život prinesie!" vyznala sa z lásky k nej bývalá úspešní profesionálna tenistka. To už iste vedela, že nezostane iba pri tomto jednom jej šťastí v podobe dieťatka a jeho výchovy. Popritom má však pochopiteľne aj nejaké obavy, či bude všetko s dieťatkom v poriadku a aj ako prebehne jeho pôrod.

Lucie Šafářová s rodinou a rastúcim bruškom:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucie Safarova (@lucie.safarova)

Na ten prvý má aj neblahé spomienky "Pôrod bol dlhý a telo sa nechcelo poddať. Vopred som si povedala, že uvidím, ako to pôjde a prípadne si nechám pomôcť, ale ak to pôjde, rada by som to zvládla bez liekov a chémie. Ale nešlo to," spomína Lucie. Do nemocnice prišli ráno po siedmej hodine a dieťa sa narodilo až o 1:30 v noci. "Svaly ma nechceli pustiť, telo sa nechcelo uvoľniť, aj keď som sa snažila a aj keď som dostávala rôzne prípravky, ktoré mi pomáhali relaxovať. V poslednej fáze to vyzeralo na cisársky rez, ale nakoniec som porodila spontánne. Malá bola trochu fialová, myslím, že cesta nebola úplne jednoduchá, ale som veľmi rada, že sa narodila prirodzene," zverila sa Šafařová v časopise Maminka. Aj vypracované svaly tak vedia byť v istých situáciách trošku problém, na druhej strane sa ich majiteľky obvykle dostanú rýchlejšie do formy a veľké bruško ich až tak netrápi ani počas tehotentstva.

Súvisiace články

Najčítanejšie