Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Reakcia hviezd seriálu na obvinenia pána Božského zo sexuálneho násilia! Je INÁ, ako by asi čakal!
Zdielať na

Reakcia hviezd seriálu na obvinenia pána Božského zo sexuálneho násilia! Je INÁ, ako by asi čakal!

Archívna reportáž

Pre obdivovateľky predstaviteľa "pána Božského" zo seriálu Sex v meste, Chrisa Notha (67) je iste poriadne studenou sprchou, že ho najnovšie obvinili z násilia voči ženám. Hoci nie je zatiaľ nič dokázané už aj ho vyradili zo seriálu The Equalizer spoločnosti CBS. Stalo sa tak po tom, čo houž tri ženy obvinili zo sexuálneho útoku. Hviezdy seriálu Sex v meste Sarah Jessica Parker (56), Cynthia Nixon (55) a Kristin Davis (56) k tomu vydali spoločné vyhlásenie.

Holywoodsky herec Chris Noth po svojom úspechu v seriáli Sex v meste pokračoval ďalej vo svojej kariére, čerpajúc nepochybne najmä z úlohy "pána Božského". Najnovšie si zahral Williama Bishopa v reboote seriálu "The Equalizer" televízie CBS s Queen Latifah v hlavnej úlohe, ktorý mal premiéru vo februári 2021. Nedávno si zopakoval aj úlohu "Božského" v pokračovaní seriálu Sex v meste, ale iba na začiatku, pretože tvorcovia ho nechali hneď zomrieť. Potom sa Noth objavil aj v reklame na cvičebné náradie, ktorú produkoval Ryan Reynolds a jeho marketingová spoločnosť. Všetko je ale odrazu iba minulosťou pre obvinenia zo znásilnenia.

Na magazín The Hollywood Reporter sa s odstupom niekoľkých mesiacov samostatne obrátili dve ženy pod pseudonymami "Zoe" a "Lily" a podelili sa so svojimi obvineniami zo sexuálneho napadnutia herca Chrisa Notha. Tvrdili, že k incidentom došlo v Los Angeles v roku 2004 a v New Yorku v roku 2015."Obvinenia, ktoré voči mne vzniesli osoby, s ktorými som sa stretol pred rokmi, dokonca desaťročiami, sú kategoricky nepravdivé," uviedol herec vo vyhlásení. "Tieto príbehy mohli byť spred 30 rokov alebo 30 dní - nie vždy znamená nie - to je hranica, ktorú som neprekročil. Stretnutia boli dobrovoľné. Je ťažké nespochybniť načasovanie týchto príbehov, ktoré vyšli najavo. Neviem s istotou, prečo vyplávali na povrch práve teraz, ale viem toto: Na tieto ženy som nezaútočil,"  rázne odmietol vinu. No prišlo aj tretie obvinenie, z roku 2010, s pomerne detailnými opismi.

Chris North sa ako "Pán Božský" dlho neohrial ani v nových častiach seriálu Sex v meste, v jeho druhej časti nečakane zomrel. Pozrite si krátky trailer k dlho očakávanému pokračovaniu kultového seriálu:

Jeho herecké kolegyne zo seriálu Sex v meste, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon a Kristin Davis sa vyjadrili k tejto záležitosti medzi prvými. Prejavili plnú podporu ženám, ktoré obvinili  Chrisa Notha zo znásilnenia. "Obvinenia voči Chrisovi Nothovi nás hlboko zarmútili. Vyjadrujeme podporu ženám, ktoré sa odvážili podeliť o svoje bolestné skúsenosti. Vieme, aké to muselo byť ťažké, a skláňame sa pred nimi," napísali v spoločnom vyhlásení na sociálnych sieťach. Herečka Bridget Moynahan, ktorá hrá Natashu, Božského druhú manželku, sa k tejto záležitosti odmietla vyjadriť s tým, že by bolo nevhodné komentovať niečo, o čom nič nevie. Údajné obete podporila aj herečka Zoe Lister-Jones, ktorá uviedla, že herec sa počas ich spoločného účinkovania v seriáli Zákon a poriadok opakovane nevhodne správal k ženám a na pľaci bol opitý.

Pán Božský zo seriálu Sex v meste čelí v skutočnom živote poriadnemu škandálu:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Chris Noth (@chrisnothofficial)

Pre ženy, ktoré Notha obvinili zo znásilnenia, bolo vraj impulzom obnovenie televízneho seriálu Sex v meste, ktorý z neho urobil ikonickú postavu. Jedna z nich, Zoe, pracuje v zábavnom priemysle a nechce prezradiť svoju identitu, lebo sa obáva následkov. "Keď som videla, že si zopakuje svoju úlohu v seriáli Sex v meste, niečo to vo mne spustilo," vysvetľuje dôvod obvinenia. "Toľko rokov som to potláčala," zverila sa s tým, že nastal čas to zverejniť. Agentúra A3 Artists Agency, ktorá Notha zastupovala, s ním po týchto obvineniach ukončila spoluprácu. Televízie CBS a Universal oznámili, že s hercom už nebudú nakrúcať žiadne epizódy kriminálneho seriálu The Equalizer a spoločnosť Peloton stiahla reklamu, v ktorej vystupoval. Ktovie, či je herec iba ďalšou obeťou "cancel culture", alebo by si skutočne zaslúžil ešte prísnejší trest. 

Toto je oficiálne vyjadrenie trojice hlavných hviezd seriálu SVM:

instagram/SJP

Súvisiace články

Najčítanejšie