Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smutná správa z Česka! Boj s ťažkou chorobou prehral len 44-ročný herec!
Zdielať na

Smutná správa z Česka! Boj s ťažkou chorobou prehral len 44-ročný herec!

Zdroj: SITA

Z českej hereckej scény odišiel navždy mladý herec Tomáš Kolomazník, ktorý mal iba 44 rokov. Stalo sa tak v nedeľu po dlhej a ťažkej chorobe. Aj keď bol predovšetkým divadelným hercom, televízni diváci ho mohli vidieť napríklad v seriáloch Život na zámku, Rapl, Atentát alebo Mordparta, či vo filme Rozprávkar. Chýbať bude aj jeho kolegom a návštevníkom Západočeského divadla v Chebe, kde pôsobil a hral od roku 2010. Naposledy si zahral na divadelných doskách v októbri ako Kleant v Tartuffovi.

Všetkých, ktorým bol blízky herec Tomáš Kolomazník, zarmútila správa o jeho skone, hoci vzhľadom na ťažkú chorobu zrejme mnohí prijali, že boj možno aj nevyhrá. Na sociálnej sieti túto smutnú správu potvrdilo Západočeské divadlo v Chebe. "S hlbokým zármutkom oznamujeme, že v noci na dnešok zomrel po dlhej a ťažkej chorobe herec Tomáš Kolomazník, mal 44 rokov," stálo v ozname. Práve v tomto divadle dostal herec angažmán v roku 2010 a ako stály člen tam pôsobil do roku 2015. Potom bol nútený zo zdravotných dôvodov pevný angažmán ukončiť a v divadle ďalej účinkoval už iba ako hosť. Jeho kolegovia na neho spomínajú s láskou. Obľúbili si ho ako kolegu aj kamaráta.

"Na javisku stál naposledy v októbri tohto roku ako Kleant v Tartuffovi. Bude nám všetkým chýbať nielen ako skvelý herec, ale predovšetkým ako obľúbený kolega a kamarát. Predčasným odchodom Tomáša Kolomazníka stratil divadelný svet nesmierne talentovaného a pracovitého herca premenlivého výrazu s nezvyčajným citom pre prácu s veršom," uviedlo na sociálnej sieti Západočeské divadlo v Chebe. 

Tomáš Kolomazník pôsobil v Západočeskom divadle v Chebe:

"Spomínať budeme na jeho Moyzesa Shapiru, Pierra Garrauda, kráľa Derama, Uliho, Richarda Hannayho, Demetria, Veršinina, ale predevšetkým na neodolateľného Cyrana z Bergeracu," vymenovali najväčšie úlohy, ktoré Tomáš Kolomazník stvárnil.

S Tomášom Kolomazníkom sa na sociálnej sieti rozlúčili kolegovia z divadla aj hercovi fanúšikovia:

Kolomazník po absolvovaní  konzervatória v Prahe  zamieril do Východočeského divadla v Pardubiciach. Tam pôsobil od roku 1999 do roku 2005. Zahral si d'Artagnana v Troch mušketieroch, alebo aj Števa v Jej pastorkyni. Potom bol na voľnej nohe až do roku 2010, kedy získal angažmán v spomínanom chebskom divadle. Televízni diváci ho mohli vidieť v obľúbených seriáloch, naposledy v roku 2019 v krimidráme Rapl. Predtým sa objavil v seriáloch Mordparta (2017), Atentát (2015), či ešte ako študent v Živote na zámku (1995). Zahral si aj v psychologickej romantickej dráme Rozprávkár (2014) po boku Evy Herzigovej, Ani Geislerovej, Jiřího Macháčka a ďalších. 

Súvisiace články

Najčítanejšie