Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Daň za veľkú rolu! Lady Gaga priznala traumu, pohltilo ju to až príliš!
Zdielať na

Daň za veľkú rolu! Lady Gaga priznala traumu, pohltilo ju to až príliš!

Archívna reportáž

Na svoju zatiaľ poslednú rolu vo filme Gucciho klan si Lady Gaga (35) spomína aj v súvislosti s jednou nepríjemnou skúsenosťou. Do úlohy škandalóznej Patrizie Reggiani (73) sa vžila až príliš, čo ju poznačilo aj po psychickej stránke viac, ako by si želala. Chcela, aby filmu dodala znak reálnosti a nestal sa z neho pre Európanov iba smiešny americký brak. Aj tak sa však voči nemu a jej stvárneniu Patrizie rodina Gucci ohradila a zvažuje žalobu.

Hlavná postava nového filmu, inšpirovaného skutočným príbehom módneho impéria talianskeho klanu Gucciovcov, Patrizia Reggiani, neváhala v rámci boja o moc a peniaze ani vraždiť. Takto sa na objednávku zbavila svojho manžela, Maurizia Gucciho. Ten bol jedným z posledných šéfov pred predajom spoločnosti externým investorom. Patrizia Reggiani bola v roku 1998 odsúdená za objednávku jeho vraždy na 29 rokov väzenia. Za dobré správanie bola prepustená začiatkom roku 2016. 

Práve do úlohy tejto vrahyne obsadili tvorcovia filmu Lady Gaga. Presvedčili ich zrejme aj jej talianske korene, keď sa rozhodovali medzi ňou, Penélope Cruz a Angelinou Jolie."Vážne som na tom filme chcela odviesť dobrú prácu. Herectvo bolo vždy súčasťou všetkého umenia, čo som kedy robila. Moja rodina má talianske korene, ale žijeme v Amerike, a tým pádom je tá kultúra a väzba ešte zložitejšia," zverila sa herečka počas rozhovoru v The Late Show Stephena Colberta. "Hovorila som s jej prízvukom nonstop, aj keď som trebárs telefonovala so svojou rodinou. Nepredstierala som, že som Patrícia, ale chcela som, aby sa pre mňa stal ten taliansky prízvuk úplne prirodzený a šiel mi dobre cez ústa," dodala zapálená herečka.

Lady Gaga ako Patrizia vo filme Gucci:

"Ľudia si myslia, že je to šialené. Ale nás, ktorí tento spôsob hrania vyznávame, to vťahuje do deja a pohlcuje. Úplne to isté robím, keď stojím na pódiu a spievam, som súčasťou určitej úlohy," pokračovala Lady Gaga v rozhovore so  Stephenom Colbertom s tým, že priznala, ako ju to poznačilo aj psychicky. Kvôli tomu, že sa do role vžila až príliš, pociťovala pri nakrúcaní filmu traumu a úzkosť a tieto pocity pretrvali ešte dlho po poslednej klapke. Ale rodine Gucci sa jej stvárnenie Patrizie veľmi nepozdávalo, zdalo sa im, že z nej spravili sympatickejšiu osobu, ako v skutočnosti bola. Výhrady mali aj voči tomu, že tvorcovia filmu s nimi nekonzultovali postavu ich slávneho predka Alda Gucciho, ktorého hrá Al Pacino, ale aj to, že dej filmu je historicky nepresný. 

Lady Gaga a hereckí kolegovia z filmu Gucci:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lady Gaga (@ladygaga)

Režisér Ridley Scott film nakrútil na základe knihy The House of Gucci od Sary Gay Forden. Odhaľuje tri desaťročia rodinnej histórie slávneho rodu, v ktorej nechýbala láska, ale aj zrada, dekadencia, pomsta, ktoré vyústili až do vraždy. Do hlavných rolí boli okrem Lady Gagy obsadení aj ďalší herci so zvučnými menami ako sú Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons a Al Pacino. Očakáva sa aj preto, že film bude trhákom kín a nepochybne bude ašpirovať aj na tie najvyššie ocenenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie