Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Slávny herec šokoval fanúšikov! Schudol takmer metrák, lepšie v živote nevyzeral!
Zdielať na

Slávny herec šokoval fanúšikov! Schudol takmer metrák, lepšie v živote nevyzeral!

Zdroj: youtube/screenshot The Flintstones

Poslednú dobu si vstúpili viaceré hviezdy šoubiznisu do svedomia a začali chudnúť, a to rovno rapídne. Stávajú sa tak vzormi aj pre ostatných ľudí s problémom s váhou. Zväčša sa k takémuto kroku odhodlali celebrity ženského rodu, ale pribúdajú aj medzi mužmi. Dôkazom toho je aj známy herec John Goodman (69), ktorý svojich fanúšikov priam šokoval veľkým úbytkom nadbytočných kíl.

Dôvodom nadbytočných kíl u ľudí je zväčša ich životný štýl, aj keď tomu občas napomáha dedičnosť, či niekedy choroba. V prípade herca Johna Goodmana to bola práve jeho nezdravá životospráva. To sa rozhodol zmeniť, lebo sa zľakol verdiktu lekárov, že ak neschudne, zomrie. Goodman postupne schudol 90 kilogramov, čo je polovica z jeho pôvodnej váhy, ktorá sa vyšplhala až na 180 kg, ako uvádza The Sun. Herec si rád robil žarty sám zo seba keď hovoril,  že ho priatelia a rodina prosia, aby schudol, pretože pod jeho váhou praská nábytok.

Goodman, známy najmä z filmov Flintstonovci a sitcomu Roseanne, kde bolo množstvo humorných scén založených na jeho obezite, si bol veľmi dobre vedomý, že príliš veľa je. "Pchal som si do úst všetko," povedal v rozhovore pre AARP ešte v roku 2018. "Tentoraz som to chcel urobiť pomaly. Hýbať sa, cvičiť. Dostávam sa do veku, keď si už nemôžem dovoliť sedieť na mieste," zveril sa pre ABC zoštíhlený herec. Jedného dňa už prestal otáľať a pustil sa do chudnutia. Zvolil takzvanú stredomorskú diétu. V tejto diéte sú najdôležitejšími zložkami ryby, olivový olej, zelenina, ovocie a orechy. 

Pripomeňte si Johna Goodmana v úlohe Freda Flinstona s jeho typickými kilami navyše: 

K diéte pridal aj cvičenie, na ktoré si najal osobného trénera. Okrem toho si dal za cieľ prejsť denne aspoň 10 000 krokov, čo je najjednoduchší spôsob, ako sa zbaviť zadarmo nadbytočných kilogramov. Doteraz sa už pokúšal schudnúť viackrát,  ale bez trvalých výsledkov, aj vďaka jojo efektu. Toľko kíl, ako schudol Goodman teraz, to ale nikdy nebolo a vyzerá, že s odhodlanosťou pokračuje v chudnutí ďalej. Po schudnutí 90 kilogramov vyzerá výborne, a tak sa aj cíti. 

 John Goodman dnes:

"Za starých čias som si vzal tri mesiace voľna z práce, v tom období som zhodil 30 kíl, za odmenu som si kúpil debnu piva a potom som sa vrátil k svojim starým zvykom," spomínal na nesprávny spôsob chudnutia John Goodman. Herec sa dokázal v minulosti vysporiadať aj so závislosťou na alkohole, čo sa prejavovalo nielen na jeho vzhľade, ale spôsobilo mu to aj problémy s psychikou. V roku 2007 sa podrobil odvykacej kúre a pomohlo mu to. Dokázal, že vie byť disciplinovaný a tak snáď aj v rámci chudnutia bude rovnako úspešný a svojej životosprávy sa nevzdá.

Súvisiace články

Najčítanejšie