Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žilková priznala, že tehotenstvo pred Menzelom utajila! TAKTO zareagoval, keď sa mu po rokoch priznala!
Zdielať na

Žilková priznala, že tehotenstvo pred Menzelom utajila! TAKTO zareagoval, keď sa mu po rokoch priznala!

Archívna reportáž

Po nedávnom vydaní autobiografickej knihy Veroniky Žilkovej (60) s názvom Deľte dvomi od hlavného autora Petra Macka, sa z nej zverejnilo snáď najväčšie prekvapenie, ktoré sa v knihe rozhodla herečka verejne po prvýkrát prezradiť. Snáď takmer nikto dovtedy netušil, že kedysi mala intímnu známosť so slávnym režisérom Jiřím Menzelom (†82) a dokonca s ním čakala aj dieťa. Všetko nakoniec ale dopadlo inak a jej zostali iba spomienky na tehotenstvo s ním.

Aj keď sa na prvý pohľad môže javiť, že herečka Veronika Žilková všetko berie s humorom a hádže problémy za hlavu, zažila aj trpké, bolestné chvíle. Ale až keď sa blížilo jej okrúhle životné jubileum, rozhodla sa jednu utajovanú skutočnosť prezradiť svetu vo svojej autobiografickej knihe, píše portál Blesk.cz. A iste v tých chvíľach jej všetko jedno nebolo, keď na to všetko doteraz spomína. Bola práve čerstvo po rozvode, keď ju zbalil na festivale slávny český režisér Jiří Menzel. Ten bol známy tým, že chodil aj s niekoľkými ženami naraz. 

Keď nechtiac otehotnela, bez toho, aby to oznámila Menzelovi, išla na interupciu. "Vedela som, že Menzel má viac dievčat. Navyše som bola popálená životom. Tiež som nechcela ďalším otehotnením riskovať, že zas stratím všetku prácu," otvorene opísala dôvody, ktoré ju k tomu priviedli. "Zobrala som to ako svoju vinu a nepovedala som mu to. Vnímala som to tak, že slávnemu režisérovi skomplikuje život dievča, ktoré neberie antikoncepciu," vysvetľuje Veronika. "Potrat bol pre mňa rozvodom s Bohom. Od tej doby som už nikdy nemala ten pokojný pocit, že sa o mňa Boh stará a že som dobré dievča. Stala som sa vyvrheľom hodnôt, ktoré som si sama určila," zhodnotila Žilková situáciu po potrate, s ktorou sa zrejme dlho musela vyrovnávať sama.

Ubehlo zopár rokov, keď sa opäť stretla s Menzelom, o ktorom jeho jediná manželka Olga tvrdí, že nikdy nechcel deti, a preto si ich zadovážila s inými, až na jedinú dcérku, ktorá je vraj jeho. Vtedy sa jej trpké tajomstvo v spojení s ním konečne dozvedel. "Asi po desiatich alebo pätnástich rokoch sme sa stretli pri nakrúcaní seriálu Hospoda. Bola som práve v ôsmom mesiaci tehotenstva s Vincentom. Vzal si ma do šatne a začal mi rozprávať o veľkom rodinnom probléme. A dostal sa až k tomu, že vlastne nebude mať pokračovateľa rodu," začala s obsahom ich rozhovoru. Menzel sa jej pritom zveril, že si myslí, že je neplodný. "Vidíš, a my sme spolu čakali dieťa a ja, tvrdohlavá, som ti nikdy nedala na výber, či by si ho chcel, alebo nie," zaspomínala si v autobiografii herečka na svoje slová a emotívny moment, keď sa Menzel dozvedel, že už mohol mať dieťa v pubertálnom veku.

"Ku.va, prečo si mi to nepovedala? Ved všetko mohlo byť inak, samozrejme, že by som si ťa vzal," vyhŕkol odrazu. "Vysvetlila som mu, že som chcela byť hrdá, že som na neho nechcela tlačiť, aby si nemyslel, že ho cez dieťa uháňam. A tým to skončilo. Keď sme sa potom stretávali, vždy ma objal a držal aspoň o desať sekúnd dlhšie, než je v spoločensky bežné," zverila sa herečka v knihe. "Pokiaľ bol nažive, nikdy by som to neprezradila. Teraz už tým nikomu neublížim. V čase, keď sme boli spolu, jeho manželka snáď ešte nebola ani na svete," dodala pri spomienke na dôležitého muža svojho života. Obom sa mohol pritom, keby si dieťa nechala, život odvíjať celkom inak.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie