Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Koniec aj pre Baldwina?! Už viac nemôže, tvrdí!
Zdielať na

Koniec aj pre Baldwina?! Už viac nemôže, tvrdí!

Archívna reportáž

Americký herec Alec Baldwin (63) čelí od nešťastnej tragickej udalosti koncom októbra, keď zastrelil kameramanku Halynu Hutchins (†42) viacerým obvineniam. Také peklo, čo sa v jeho živote rozpútalo, si iste nepredstavoval ani vo sne. Ako všetko dopadne v prípade jeho obvinenia zo smrti kameramanky, nevedno. Bude ešte nejakú dobu trvať, kým súd na základe dôkazov rozhodne. On sám sa teraz ale rozhoduje, či neukončí svoju hereckú kariéru.

Pre populárneho hollywoodskeho herca Aleca Baldwina je situácia, do ktorej sa dostal po zastrelení kameramanky Halyny Hutchins, neúnosná. Nad jeho doteraz šťastným životom s veľkou rodinou sa zatiahli mraky. Obáva sa ako o seba, tak aj o svojich najbližších. Rodinu so šiestimi deťmi presunul bývať kvôli bezpečnosti na vidiek a on sám chodí na výsluchy a neustále rieši aj problémy s prerušením nakrúcania filmu, ktorého je aj jedným z producentov. Na pomoc si najal drahých právnikov, ktorí iste urobia všetko preto, aby ho z obvinení vysekali. Na prípade je ale všeličo nejasné. Súhra problémov, s ktorými zápasil celý štáb pri nakrúcaní filmu, vyústila do nepochopiteľnej tragédie.

Je pochopiteľné, že obvinený herec v hlave premieta všetko, čo sa stalo v osudnú chvíľu, až do detailov. "Urobil by som čokoľvek, aby som to mohol vrátiť," zveril sa Baldwin v  rozhovore pre televíziu ABC. Herec pritom zopakoval svoje najnovšie šokujúce tvrdenie, že on spúšť nestlačil. Znie to neuveriteľne a potom ale vyvstáva priam detektívna otázka, kto bol teda strelcom, či skôr prečo sa spúšť stlačila samovoľne. Celý incident s hercom otriasol natoľko, že rozmýšľa, či neskončí s filmovaním. "Moja rodina je všetko, čo mám. Na mojej kariére mi už vôbec nezáleží," zveril sa Baldwin so svojimi pocitmi televíznemu moderátorovi a politickému komentátorovi George Stephanopoulusovi.

V rozhovore Alec šokoval keď tvrdil, že nestlačil spúšť a vinníka hľadá v osobe, ktorá dala do zbrane ostrý náboj: 

Ten sa ho nato hneď spýtal, či si myslí, že jeho kariéra sa skončila. "Možno áno," prehodil skrúšene herec. Dokonca vraj zvažuje, že sa stiahne aj z iného filmového projektu, ktorý ma rozrobený. "Povedal som si: 'Chcem po tomto ešte pracovať? Stojí mi to za to?" položil si sám herec otázku s tým, že si nevie predstaviť ako by dokázal ešte niekedy hrať vo filme, v ktorom sa používajú zbrane. "Nemôžem," odovzdane skonštatoval Baldwin. "Bol by som nerád, aby to vyzeralo, že som obeť. Máme tu dve obete," povedal herec ďalej v rozhovore. Pritom argumentuje, že zbraň, ktorú v čase nehody držal a bola určená len ako rekvizita, považoval za bezpečnú. 

Alec Baldwin mnohých nahneval svojou zvláštnou obhajobou v interview a dali mu to v komentároch poriadne pocítiť:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

"Všetko, čo sa stalo od toho osudného dňa až doteraz, sa odvíja od toho, čo sme mali s Halynou spoločné - že sme obaja predpokladali, že tá zbraň nie je nabitá ničím iným, ako slepými nábojmi," konštatoval. Mamie Mitchell, ktorá mala na starosti dohľad nad scenárom a v čase záberu stála asi meter od zastrelenej kameramanky, to ale vidí inak. "Rozhodol sa hrať ruskú ruletu s nabitou zbraňou bez toho, aby ju predtým skontroloval, navyše v neprítomnosti zbrojárky," vyhlasuje a podala na neho žalobu na súd, pričom žiada odškodnenie za "vážnu telesnú traumu, šok a poškodenie nervového systému". V podobnom duchu ho žaloval na súde aj hlavný osvetľovač a zároveň blízky rodinný priateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie