Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Strach o Jiřího Krampola! Zhoršil sa mu stav, v nemocnici ho museli presunúť na JIS!
Zdielať na

Strach o Jiřího Krampola! Zhoršil sa mu stav, v nemocnici ho museli presunúť na JIS!

Archívna reportáž

Dlhoročné zdedené problémy s prieduškami si tento rok vyberajú od herca Jiřího Krampola (83) trpkú daň. Posledný polrok bol už niekoľkokrát hospitalizovaný v nemocnici, kde leží aj teraz so zápalom pľúc. K tomu sa navyše pridružili aj ďalšie problémy so srdcom. Všetci jeho fanúšikovia veria, že všetko za pomoci zdravotníkov zvládne a držia mu palce, aby bol na Vianoce už doma. V to nepochybne verí aj húževnatý bojovník Krampol.

Hoci je už od pondelka hospitalizovaný v nemocnici, zatiaľ sa lekárom nepodarilo stav Jiřího Krampola posunúť k lepšiemu. Naopak, pohoršilo sa mu a od piatku je už dokonca na jednotke intenzívnej starostlivosti. Informácie o jeho stave sú len kusé, keďže hercovi samotnému vzali mobil, aby ho nič nerušila.

"Nie som celkom v obraze, pretože lekári mi neposkytujú žiadne podrobnosti. Ale viem, že Jirkov zdravotný stav je veľmi komplikovaný," oznámil pre Blesk hercov dlhoročný manažér Miloš Schmiedberger po problémoch herca so srdcom. "Robili mu katetrizáciu a teraz prebieha intenzívna liečba. Môžeme spolu hovoriť len chvíľku večer," upresnil postup liečby, ktorá mu vraj pomohla a je v poriadku. Užíva ale antibiotiká na zápal pľúc. "Musí byť absolútne v pokoji," dodal Schmiedberger.

Krampol si získal srdcia fanúšikov aj vo svojej zábavnej relácii:

Od úmrtia manželky nemá herec podľa všetkého nikoho medzi blízkou rodinou, kto by sa o neho postaral. Okrem manažéra sa s Krampolom intenzívnejšie kontaktuje aspoň jeho kolegyňa a priateľka Zuzana Bubílková. "Viem, že sa mu zvýšil krvný tlak. Robia mu všetky možné vyšetrenia. Je to zložité, ale vraj to ustojí. Tak dúfajme v to najlepšie," povedala pre Super.cz známa moderátorka pôvodom zo Slovenska, ktorá spolu s hercom tento rok rozbehla sériu predstavení po Česku. "Zatiaľ sme sa nedohodli na návšteve. Zobrali mu telefón, takže si ani nevoláme, ale s jeho okolím som v kontakte," dodala.

​Priamo s Jiřím Krampolom sa podarilo skontaktovať po telefóne redakcii eXtra.cz, no to bolo ešte pred jeho presunutím na JIS. "Mám zápal pľúc. Večne lavírujem s prieduškami, na tieto veci sa u mňa a zvlášť v mojom veku, musím dávať pozor. Bol som s Karlom Bláhom a Zuzanou Bubílkovou na predstavení, ale v tom priestore, kde sa to konalo, tri roky nekúrili. Neuveriteľné. Odohral som to a hneď som si to odniesol," zveril sa s problémom skvelý zabávač a herec. "Zdá sa, že to najhoršie už lekári zvládli. Dúfam. Snáď to bude dobré. Akurát mi tu zakázali už telefonovať, pretože mi mobil zvonil snáď každých päť minút," priznal prísny režim, ktorý je ale celkom pochopiteľné, keď má mať pokoj. Snáď sa stav sympatického českého Belmonda čoskoro zlepší a tento rok bude už len mrzutou spomienkou. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie