Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Krampol je opäť v nemocnici! Po krátkej dobe má znovu vážny zápal pľúc!
Zdielať na

Krampol je opäť v nemocnici! Po krátkej dobe má znovu vážny zápal pľúc!

Archívna reportáž

Pre populárneho herca a moderátora Jiřího Krampola (83) nie je táto doba po zdravotnej stránke vôbec naklonená. Jeho priaznivci sú už veľmi znepokojení, že je po krátkom čase už po štvrtýkrát opäť hospitalizovaný v nemocnici. Pre muža s podlomeným zdravím v jeho veku to neveští nič dobré, aj keď mu nemožno uprieť, že na svoj vek vôbec nevyzerá a je aj veľkým bojovníkom. Už dlhé roky, fakticky od narodenia, bojuje s chorými prieduškami, ale tak často, ako preto musel byť hospitalizovaný v tomto roku, nikdy nebol.

V polovici novembra bol Jiří Krampol krátko po tretej dávke injekcie hospitalizovaný pre zdravotné problémy v nemocnici. Vtedy musel zrušiť na poslednú chvíľu svoju účasť v programe Zase je mi do spevu v pražskej Činohernej kaviarni. "Mám problémy s tými prekliatymi prieduškami," prezradil dôvod svojho trápenia. "Nedávno mi dali tretiu dávku očkovania a v ten istý deň som polovicu predstavenia nemohol chytiť dych. Potom sa to vyrovnalo, ale nebolo to ono. Po druhom očkovaní som umieral, teraz to bolo lepšie, ale nebol som fit. A včera sa to zhoršilo," zveril sa pre eXtra.cz inak navonok vitálny herec.

"Bol som v nemocnici Na Františku. Vzali mi krv a urobili testy. S tými prieduškami je vážny problém, takže si ma tam nechali cez noc. Napojili ma na prístroje a pozorovali ma. Chceli mať istotu," vysvetľoval Krampol ďalej dôvod svojej predchádzajúcej hospitalizácie v nemocnici. "Pozorujú môj stav, je to normálna kontrola, ale trvá niekoľko dní. Mám nabúrané priedušky, mám to síce celý život, ale teraz potrebujem, aby sa to nezhoršilo. Tak mi dávajú preventívne opatrenia. Dostávam inhalácie a skúma sa, či budem v poriadku," komentoval svoj stav aj pre expres.cz

Jiřího Krampola zlomila aj tragická smrť jeho manželky Hanky, ktorej sa do posledných chvíľ snažil pomáhať v jej boji so závislosťou, ktorá poznačila jej zdravie: 

​Teraz Krampol skončil opäť v Nemocnici Na Františku, ale rovno so zápalom pľúc. Na jeho stav sa popýtali vo štvrtok z redakcie ŽivotvČesku.cz  jeho priateľky a kolegyne Zuzany Bubílkovej (69)."Včera som s ním hovorila asi trikrát. Nie je mu síce dobre, ale nie je na prístrojoch. Dostal antibiotiká a bude tam ležať asi štrnásť dní," odpovedala moderátorka a dodala, že si Jiří radšej vypol telefón, aby mal čas na zotavenie. Nie je ale nadšená z komentárov na sociálnej sieti, kde ju obviňujú jeho priaznivci, že to spôsobila ona, pretože ho neustále ťahá po republike s ich spoločným programom. 

Zuzana Bublíková je Jirkovi priateľskou oporou už dlhé roky a nie je tomu inak aj pri jeho vážnych zdravotných problémoch: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Bubilkova (@zuzanabubilkova)

"Je pravda, že tento víkend sme vystupovali v takej stodole, ktorá nebola vykúrená, a keď tam človek sedí hodinu na stoličke na pódiu, tak prechladne. Ešte som mu zháňala deky a ďalšie oblečenie, ale aj tak nachladol. Mrzí ma to, ale predsa je to len dospelý človek, ktorý je za seba zodpovedný," vyjadrila sa k tomu Bubílková pre ŽivotvČesku.cz. Iste ju to trápi, veď si s Krampolom veľmi dobre rozumejú. Dodala, že hercovi a moderátorovi želá predovšetkým to, aby sa čoskoro uzdravil a spokojne prežil Vianoce. Treba veriť, že snáď bude mať tento sympaťák na budúci rok viac šťastia, čo sa týka zdravia.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie