Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Majú problém! Rodina Gucci chce za TOTO žalovať tvorcov filmu s Lady Gaga na čele!
Zdielať na

Majú problém! Rodina Gucci chce za TOTO žalovať tvorcov filmu s Lady Gaga na čele!

Archívna reportáž

Nedávno mal premiéru film o slávnej rodine Gucci s názvom Klan Gucci, ktorý vznikol pod taktovkou skvelého Ridleyho Scotta. Pozostalí po jeho vzhliadnutí zvažujú podanie žaloby, problém majú hneď s viacerými detailmi. Nepozdáva sa im najmä výber herca pre postavu Alda Gucciho, ktorého stvárnil Al Pacino, a pobúrilo ich aj príliš milosrdné stvárnenie objednávateľky vraždy v podaní Lady Gagy.

Očakávaný film Klan Gucci je inšpirovaný šokujúcim skutočným príbehom impéria talianskeho módneho domu. Nakrúcanie prebiehalo od februára do mája 2021 na viacerých miestach v Taliansku. Odhaľuje tri desaťročia rodinnej histórie slávneho rodu, v ktorej nechýbala láska, ale aj zrada, dekadencia, pomsta, čo vyústilo až do vraždy. To všetko so sebou nesie slávna značka Gucci. Do hlavných rolí boli obsadení herci so zvučnými menami ako Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons a Al Pacino.  Režisér Ridley Scott ho nakrútil na základe knihy The House of Gucci od Sary Gay Forden.

Príbeh hviezdne obsadeného filmu sa odohráva najmä v 80. a 90. rokoch minulého storočia, keď bola slávna módna spoločnosť dejiskom mnohých sporov medzi členmi rozvetvenej rodiny Gucci. Maurizio Gucci bol jedným z posledných šéfov rodiny pred predajom spoločnosti externým investorom. Patrizia Reggiani, ktorá bola jeho manželkou, bola  v roku 1998 odsúdená na 29 rokov väzenia za objednávku jeho vraždy. Za dobré správanie bola prepustená začiatkom roka 2016. Gucciovci majú problém s tým, že je vykreslená ako obeť "machistickej kultúry", ktorá podľa tvorcov v rodine panovala, píše portál Variety. "Produkcia filmu sa ani neobťažovala konzultovať s dedičmi predtým, ako Alda Gucciho, prezidenta spoločnosti počas 30 rokov, a členov rodiny Gucci opísali ako zločincov, ignorantov a necitlivých voči svetu okolo nich," znie vo vyhlásení rodiny, ktorá označila film za lživý, ďaleko od pravdy a veľmi zraňujúci a neúctivý voči dedičstvu zvučnej značky. Žalobu zatiaľ nepodali, ale zvažujú aj tento krok.

Pozrite si trailer k filmu House of Gucci:

Spoločnosť Gucci založil v roku 1921 Guccio Gucci vo Florencii v Toskánsku. Pod vedením jeho syna, Alda Gucciho sa Gucci stala celosvetovo známou značkou, ikonou talianskeho Dolce Vita. Po rodinných sporoch v 80. rokoch 20. storočia ale bola rodina Gucciovcov do roku 1993 úplne vytlačená z kapitálu spoločnosti. Po tejto kríze bola značka oživená provokatívnymi rekvizitami "Porno Chic". V roku 1999 Gucci kúpil francúzsky konglomerát Pinault Printemps Redoute, z ktorého sa neskôr stala spoločnosť Kering. V roku 2010 sa Gucci stala ikonickou značkou "geek-chic". Film sa ale zameral na skoršie obdobie krízy v rodine.

Multitalentovaná Lady Gaga sa ukázala aj ako zdatná herečka:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lady Gaga (@ladygaga)

Už v roku 1969 vyvolal Giorgio, syn Alda, prvý rodinný spor tým, že na vlastnú päsť založil butik Gucci, ktorý v roku 1972 znovu pohltila rodinná skupina. V 80. rokoch sa Gucci objavovali neustále na titulkoch tlače. Paolo Gucci, syn Alda, sa zas pokúsil samostatne uviesť na trh značku Gucci Plus. Aldo bol kritizovaný, že väčšinu medzinárodných obchodov rozvíjal pod značkou Gucci America, ktorú vlastnil. V roku 1982, aby sa zmiernilo napätie v rodine, sa skupina Gucci skonsolidovala a stala sa verejne obchodovateľnou spoločnosťou Guccio Gucci SpA. V máji 1983 zomrel Rodolfo. Jeho syn Maurizio zdedil otcov väčšinový podiel v spoločnosti a začal právnu vojnu proti svojmu strýkovi Aldovi o úplnú kontrolu nad spoločnosťou. V roku 1986 bol 81-ročný Aldo Gucci odsúdený na rok väzenia za daňové úniky. Maurizio Gucci predal v roku 1988 takmer 47,8 % spoločnosti Gucci Bahrajnu a zvyšných 50 % zadržal. Napätie v rodine sa dalo krájať. A práve o tom sa pojednáva aj vo filme, ktorý celkom pochopiteľne nahneval rodinu, no u kritiky aj divákov žne veľké úspechy.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie