Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dvojitý zásah! Kandráčovci priniesli pred Vianocami fanúšikom ten najlepší darček!
Zdielať na
Hudba

Dvojitý zásah! Kandráčovci priniesli pred Vianocami fanúšikom ten najlepší darček!

Dvojité prekvapenie! Kandráčovci majú za sebou napriek lockdownom a obmedzeniam, alebo azda aj práve vďaka nim, veľmi tvorivý a plodný rok. Aktuálne pokrstili nielen vianočné cédečko, ale aj album s ich ratolesťami - Malí Kandráčovci.

Dospelí muzikanti sú super, no malí muzikanti sú najlepší. Srdce a nadšenie, ktoré deti dávajú do svojich umeleckých výkonov sa vždy ešte viac dotýka sŕdc poslucháčov a inak to nie je ani s projektom Malí Kandráčovci.

"Je to projekt, z ktorého mám obrovskú radosť, pretože to staré známe 'jablko nepadá ďaleko od stromu' v tomto prípade naozaj platí dovjnásobne. Je to deväť malých, úžasných speváčikov, sú to naše deti, spievajú úžasne, neuveriteľne im to ladí, cítiť z nich ten drajv a veľmi sa teším, že raz, keď už tu nebudeme, verím, že tu budú stáť oni a budú tešiť ľudí," pekne opísal svoj projekt s ratolesťami Ondrej Kandráč.

Ondrej predstavil Malých Kandráčovcov už pred pár mesiacmi:

​Piesňam na albume vdýchol život aj básnik, prozaik a dramatik Ľubomír Feldek. "Vďaka fantastickým textom, ktoré tam sú, tieto piesne majú plne iný nádych, majú zrazu úplne iný rozmer. Nie sú to len pesničky ľudové, sú to aj pesničky autorské. Okrem Vlada Puchalu, nášho dvorného textára, je tam aj veľká osobnosť a vážim si, že prijala naše pozvanie," hovorí s nadšením Kandráč.

Bola to práca, ktorú si Ľubomír Feldek zamiloval aj preto, že má hudbu Kandráčovcov veľmi rád. "Najviac som sa usiloval, aby bola najkrajšia pesnička My sme malí Kandráčovci, pretože tá je zreteľne nová, pôvodná, to tie deti spievajú samy o sebe, tak som chcel, aby to malo iskru, fantáziu," podelil sa o svoje myšlienky majster Feldek. Aby boli Vianoce ešte krajšie, Kandráčovci majú ďalšie prekvapenie. "Má názov Pod tatrami spí Ježiško, je to vianočný album Kandráčovcov, našej kapely, a verím, že rozjasní každú domácnosť počas týchto Vianoc," zvestuje s nadšením novinku Ondrej. Album uviedla do života jojkárska hviezda Aneta Parišková, ktorá Kandráčovcov a všeobecne ľudovú muziku a koledy zbožňuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie