Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Český herec skončil s covidom na prístrojoch! Ľutuje, že nebol očkovaný, jeho brat takým želal rýchlu smrť!
Zdielať na

Český herec skončil s covidom na prístrojoch! Ľutuje, že nebol očkovaný, jeho brat takým želal rýchlu smrť!

Zdroj: instagram/ME

V súčasnej dobe všetky vlády európskych krajín usilujú o to, aby sa dalo zaočkovať čo najviac obyvateľov. Hľadajú rôzne spôsoby, ako sú dokonca napríklad aj lotérie, ale živé príklady sú vždy tými najosvedčenejšími. Jeden taký majú v susednom Česku v osobe populárneho herca Miroslava Etzlera (56). Akousi náhodou sa ocitol tento brat Tomáša Etzlera, známeho novinára ktorý pracoval pre americkú CNN a dlhodobo pôsobil v Číne, v nemocnici s covidom na kyslíku. Novinár, ktorý je veľkým zástancom očkovania, sa totiž kontroverzným spôsobom obul do nezaočkovaných, čo, ako sa ukázalo, bol aj jeho brat herec. Ten sa za to teraz kajá.

Obľúbený český herec Miroslav Etzler skončil v nemocnici, kde bojuje s covidom a obojstranným zápalom pľúc. Napriek svojmu vážnemu stavu našiel dostatok síl, aby upozornil verejnosť, že nebol očkovaný, čo bola podľa neho obrovská chyba. Teraz všetkých na sociálnej sieti vyzýva, aby sa dali zaočkovať. Pridal tam aj fotografiu z nemocnice, kde je s kyslíkovou maskou. Riaditeľ Masarykovej nemocnice v Ústí nad Labem, Pavel Dlouhý, oceňuje, že sa Etzler priznal k chybe. "My takéto prehlásenie veľmi vítame. Minimálne to môže vyvážiť tie výroky popieračov. Vieme, že medzi celebritami je veľa ľudí, ktorí si na covide stavajú popularitu," povedal lekár pre ŽivotvČesku.cz.

"Som na kyslíku a ďalší vývoj skôr tuším, ako viem. A áno, nebol som očkovaný," priznal sa populárny herec na svojom instagramovom profile a nezbudol poďakovať lekárom, že sa k nemu správajú "ako k človeku". "Mali sme aj pomer 9 neočkovaných a jeden očkovaný. Je dobré, keď sa tieto čísla zverejňujú, je to vždy apelatívne smerom k verejnosti," priblížil stav v bližšie neurčenom čase skúsený lekár Dlouhý z nemocnice v Ústí nad Labem, aby zdôraznil nutnosť vakcinácie.

K vyšetreniu hrubého čreva pristúpil Etzler veľmi zodpovedne, pri vakcíne zjavne zvažoval, čo je správne:

V súvislosti so stavom Mirka Etzlera vyznieva obzvlášť hlúpo vyjadrenie jeho brata, novinára Tomáša Etzlera. Ten si rozhodne nedáva servítku na ústa, keď sa púšťa do boja proti nezaočkovanými. Veľmi šokujúcim spôsobom sa vyjadril ešte pred pár týždňami. "Neočkovaní neumierajú dostatočne rýchlo," znel jeho škandalózny výrok. Okamžite sa proti nemu ohradilo množstvo ľudí, medzi nimi aj epidemiológ Roman Prymula. Výrok sa dotkol aj advokátky a bývalej poslankyne Jany Zwyrtek Hamplovej, z platformy Zdravé fórum, ktorá sa rozhodla podať na Etzlera trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu hanobenia národa, rasy, etnickej alebo inej skupiny osôb a trestného činu podnecovania k nenávisti.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa mireketzler (@mireketzler)

"Čakala som niekoľko dní, či sa pán Etzler po zdesených reakciách verejnosti, ako z radov očkovaných, tak aj neočkovaných, ospravedlní a stiahne svoj výrok zo siete. Nestalo sa tak. Keďže jeho slová sa dotýkajú napríklad mojej mamičky a miliónov ďalších slušných ľudí v našej krajine, vrátane mňa, hlboko ma tento výrok zasiahol. Prejav nenávisti nie je a nikdy nesmie byť pripustený v civilizovanej spoločnosti ako forma vyjadrenia názoru," vysvetlila právnička svoje rozhodnutie. Novinár zas objasnil svoj dôvod. "Zámerne tvrdou nadsádzkou a provokatívne som sa vyjadril ku skutočnosti, že vďaka mnohým nezodpovedným, sebeckým alebo hlúpym spoluobčanom sa covidová situácia v Českej republike opäť silne zhoršuje," argumentoval netušiac, už onedlho to bude jeho brat, ktorému nepriamo želal rýchlu smrť. Evidentný názorový rozdiel medzi súrodencami sa ale napokon predsa len zjednotil a zrejme nepotrvá dlho, keď po vystrábení sa z choroby, sa nechá Mirek zaočkovať.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie