Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Beňová zverejnila svoj recept na prekonanie covidu, aj ako na tom bola s očkovaním!
Zdielať na

Beňová zverejnila svoj recept na prekonanie covidu, aj ako na tom bola s očkovaním!

Archívna reportáž

Cez víkend prekvapila europoslankyňa správou, že komplet celá jej rodina dostala covid. Stalo sa to napriek tomu, že boli všetci očkovaní. Zaujímavé pritom je, že nie všetci ale majú rovnaký priebeh a schytala to aj maličká Lea.

Podľa úprimného opisu, ako najbližšia rodina Moniky Beňovej prežíva covid je zrejmé, že práve ona obišla najlepšie. Či je to vakcínou, alebo jednoducho jej dobrou imunitou podporenou skvelou kondičkou nezistí nikto, podstatné je, že covid u europoslankyne prebieha bezpríznakovo a dokáže sa bez problémov postarať o zvyšok rodiny, ktorá to také jednoduché nemá.

Najmä Beňovej partner, 37-ročný Ľubomír Klčo to vraj schytal naplno. "S horúčkami štyridsiatkami a kašľom a slabosťou," upresnila Monika Beňová, ktorá tak má doma 24-hodinovú pohotovosť. Ročná Leuška zvláda chorobu so zvýšenou teplotou a soplíkom. Starší syn Martin už má podľa slov jeho mamy covid pomaly za sebou.

Beňovej zrejme pri dobrom zvládaní covidu pomohla najmä jej skvelá kondícia:

Beňová sa rozhodla s priaznivcami podeliť o svoj prístup k liečbe covidu a je, prekvapivo, veľmi jednoduchý - len zvýšené dávky vitamínov D a C a posilňovač imunity. Europoslankyňa mala o to väčšiu smolu, že od tretej dávky ju delil len týždeň. Prihlásila sa o ňu hneď, ako zistila, že má už veľmi nízku hladinu protilátok. "Zdá sa, že 6 mesiacov čakať na tretiu dávku je veľa, ale nie som ani lekár, ani epidemiológ, tak to si, samozrejme, len myslím," zhodnotila Beňová. Priznala, že ju zaskočilo, že ju systém nepustil na tretiu dávku a o vyše 20 rokov mladšieho poslanca Šeligu áno.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Monika Beňová (@monicabenova)

Beňová zabŕdla aj do témy, ktorá budí aktuálne veľké vášne. "Naozaj nestačí testovať len nezaočkovaných ľudí. Našťastie som po synovom pozitívnom teste neodletela do Bruselu v utorok. Mohla som nešťastne infikovať kohokoľvek, či už na letisku, v lietadle, šoféra v aute z letiska a množstvo ľudí v EP. Lebo nemám teplotu, mám covid pas a do budovy by ma teda normálne pustili," opísala svoju situáciu a v podobnej sú zrejme mnohí.

Súvisiace články

Najčítanejšie