Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Halina Pawlowská má covid, patrí do rizikovej kategórie: Myslite na mňa a držte mi palce!
Zdielať na

Halina Pawlowská má covid, patrí do rizikovej kategórie: Myslite na mňa a držte mi palce!

Archívna reportáž

Po príjemnom lete, keď sa rozbehol po pandemických opatreniach život naplno, prišla jeseň a s ňou nová vlna respiračných ochorení, vrátane covidu. Túto jeseň je ich, ako informujú aj lekári, obzvlášť veľa. Proti covidu sa dali mnohí zaočkovať, ale nie v každom prípade to proti tomuto zákernému stále mutujúcemu vírusu zabralo. Nedávno zaľahla očkovaná herečka a moderátorka populárnej tanečnej súťaže Tereza Kostková (45), predtým frontman Olympicu Petr Janda (79) a najnovšie sa k nim pridala aj známa humoristka, moderátorka a spisovateľka Halina Pawlowská (66).

Dobrou náladou vždy oplývajúca Halina Pawlowská to rozhodne aktuálne nemá veselé.  Covid ju neobišiel, hoci je plne zaočkovaná. Najskôr dostala nádchu spojenú s kašľom, čo považovala za prejav jesenného nachladnutia, prípadne virózy. Pre istotu ale šla aj na PCR test a vykľul sa z toho covid. To ju do istej miery už aj vzhľadom k tomu, že patrí do rizikovej skupiny či už z pohľadu veku, alebo nadváhy, iste znepokojilo, a tak zaľahla a snaží sa z toho dostať čo najskôr a s ľahším priebehom bez následkov. Samozrejme musela zrušiť svoje účinkovanie v predstavení Manuál zrelej ženy a aj fotenie kalendára pre jej psa Gumpa.  

Aj keď sa Halina necíti dobre, nezabudla komunikovať ani so svojimi fanúšikmi a vyzerá, že pritom nestratila ani zmysel pre humor. Na sociálnej sieti zdieľala fotku krásne vyzdobeného muffinu, ktorý si ale nevychutnala. "Nemám chuť, mám covid a je mi ľahko bleee. Držte palce, prosím, a píšte svoje skúsenosti," vyzvala svojich sledovateľov Pawlowská. "Nič moc, tak vás zdravím a myslite na mňa. Ja sa zas nejako ozvem," zhrnula svoje pocity obľúbená spisovateľka v krátkom videu, kde bolo pod pokrývkou vidieť len jej nohu. Na nahrávke bolo počuť, že ťažšie dýcha a má zastretý hlas bez jej povestnej iskry v ňom.

Halina sa kvôli kilám navyše nemieni trápiť, aj s nimi oplýva sexepílom a šarmom:

"Je mi nič-moc. Proste ležím a pozerám film. Mám nádchu a prišla som o čuch. Vyhadzovala som odpadky do koša a cítila som niečo vzdialene ľahko nepríjemné, ale keď striekam na seba parfum, tak ho necítim," zverila sa portálu ŽivotvČesku bližšie so svojím trápením a príznakmi s touto nepríjemnou chorobou zapríčinenou chytľavým vírusom. Pre ňu, ako známu labužníčku, musí byť obzvlášť nepríjemné, že si nemôže vychutnať ani rôzne dobroty pripravené na Halloween, to je ale zrejme skutočne ten najmenší problém.

Večne usmiata Halina sa pasuje doma so zdravotnými ťažkosťami spôsobenými koronavírusom: 

Snáď chorobu zvládne rýchlo, ale nejaký čas bude musieť byť ešte v karanténe. Pevne dúfa, že sa priebeh jej choroby nezhorší a že ona a jej blízki budú v poriadku. Vo veľkom dome, ktorý vlastní, je ich neúrekom. Okrem jej rozvedenej dcéry s malým synom, ho obýva aj jej syn s jeho priateľom. Ako sa vyjadrujú rôzni odborníci, ktorí všetkých vyzývajú na očkovanie už aj treťou dávkou, očkovanie nemusí zaručiť, že sa nenakazia. Majú ale značne vyššiu šancu na ľahší priebeh choroby a tým pádom aj na to, že sa vyhnú pobytu v nemocnici. 

Súvisiace články

Najčítanejšie