Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Po tragickej streľbe zmizol Baldwin s rodinou z domu! Hrozí mu obvinenie!
Zdielať na

Po tragickej streľbe zmizol Baldwin s rodinou z domu! Hrozí mu obvinenie!

Archívna reportáž

Iste si slávny hollywoodsky herec Alec Baldwin (63) nikdy ani vo sne nepredstavoval, že raz bude čeliť obvineniu z vraždy. Ale Hollywood je miestom, kde sa píšu skutočne všelijaké, aj tragické príbehy, ako je aj prípad z nakrúcania filmu Rust. Pred týždňom počas nakrúcania Baldwin smrteľne zranil 42-ročnú kameramanku a 38-ročného režiséra vážne zranil. Odvtedy polícia na prípade intenzívne pracuje a zakrátko padnú prvé obvinenia. Baldwin nevie, ako to dopadne pre neho na súde, ale má strach o svoj život, ako aj o jeho početnú rodinu.

Populárny herec Alec Baldwin je známy aj tým, že sa angažuje tiež v politike. Pri posledných voľbách podporoval Joe Bidena (78) a rád si verejne strieľal z Donalda Trumpa (75). Inak bol ale pacifista, zbrane v držbe bežných občanov zavrhoval. Treba ale pripomenúť, že v živote už bol obvinený z násilností, žiaľ, práve voči ženám, no to s tragickou nehodou na nakrúcaní nehodou nemá nič spoločné.

Alec Baldwin sa po nešťastnom incidente musí vyrovnávať aj s "lynčom", keď ho mnoho ľudí priamo viní zo smrti kameramanky. Paparazzi ho prenasledujú a obliehajú aj okolie jeho domu. Zrejme aj z dôvodu, aby neboli on a jeho rodina vystavení stresu a nebezpečenstvu na známej adrese, kde býva, narýchlo odišli na pôvodne neznáme miesto, ktoré je už ale prezradené - svedkovia ich videli vo Vermonte, v mestečku Manchester Center, píše portál The Sun. S jeho mladou ženou Hilariou (37) má šesť detí, posledné má iba šesť mesiacov. Kamery pri dome, kde bývajú, teraz zachytili, ako opatrovateľky, ktoré sa starajú o Baldwinove deti, ich na rukách prenášajú do dvoch aut spolu s batožinou a prepravkou na zvieratá. Podľa fotiek s nimi odišiel aj samotný herec, no zrejme len na krátko, nakoľko iste ešte musí riešiť záležitosti okolo jeho nešťastného prípadu. Navyše, je aj jedným z producentov filmu, ktorého nakrúcanie sa prerušilo a svojej zodpovednosti sa nemôže zbaviť.

Telefonát na tiesňovú linku iba krátko po tragédii obletel pred pár dňami média po celom svete:

Štátna zástupkyňa zo Santa Fe v Novom Mexiku Mary Carmack-Altwies sa pre denník The New York Times vyjadrila k pokračujúcemu vyšetrovaniu tragickej udalosti, ku ktorej došlo minulý štvrtok počas nakrúcania westernu Rust. Podľa prokuratúry by mohlo byť vznesené obvinenie z trestného činu. "Na scéne bolo enormné množstvo nábojov. Musíme zistiť, akého druhu boli," uviedla štátna zástupkyňa. Našli sa tam tri revolvery s množstvom munície, ktorá sa voľne povaľovala, či bola skladovaná v škatuliach, alebo dokonca v ľadvinke. Typ zbrane, z ktorej Baldwin strieľal, Carmack-Altwies neuviedla, ale údajne išlo o historický kus zodpovedajúci dobe, v ktorej sa má western odohrávať.

Alec s rodinou opustili ich rodinné sídlo a odišli na neznáme miesto, kde sa herec spamätáva z hroznej nehody, pri ktorej pripravil o život mamu 9-ročného chlapca:

​Vyšetrovatelia teraz pomocou balistiky, výpovedí svedkov a forenzných dôkazov zisťujú, čo sa na mieste činu skutočne stalo. "Pravdepodobne potrvá týždne, ak nie mesiace, kým sa vyšetrovanie dostane do štádia, keď budem môcť vzniesť obvinenie," odhadovala štátna zástupkyňa. Šerif okresu Sante Fe Adam Mendoza oznámil, že polícia má podozrenie, že pri streľbe mohla byť použitá ďalšia ostrá munícia.

"Myslím, že fakty sú jasné. Pán Baldwin dostal zbraň. Bola však plne funkčná a vystrelila ostrý náboj, ktorý zabil pani Hutchins a zranil pána Souzu," vyjadril sa a dodal, že pred tým, ako sa historická zbraň dostala do rúk herca, manipulovali s ňou iba dvaja ľudia - asistent režiséra Dave Halls a filmová zbrojárka Hannah Gutierrez-Reed, ako uviedla BBC. Na pľaci však vládol chaos a aj ako jeden z producentov filmu by mohol Alec Baldwin čeliť preto aj ďalším obvineniam.

Súvisiace články

Najčítanejšie