Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Obrovská tragédia 9-ročného synčeka zastrelenej kameramanky! TAKÉTO má následky!
Zdielať na

Obrovská tragédia 9-ročného synčeka zastrelenej kameramanky! TAKÉTO má následky!

Archívna reportáž

Nedávna tragédia so smrteľným následkom, ktorá sa udiala pri nakrúcaní filmu Rust, kde smrteľne postrelil herec Alec Baldwin (63) kameramanku Halynu Hutchins († 42), otriasla nielen svetom filmu. Táto talentovaná fotografka a kameramanka pôvodom z Ukrajiny, zanechala po sebe manžela a iba deväťročného synčeka. Ten je smrťou mamy, pochopiteľne, zasiahnutý najviac. Veľkou oporou je mu otec a jeho ukrajinský starý otec. Citlivú duša malého chlapca však len tak ľahko neupokoja. Mama je mama.

Zosnulá kameramanka Halyna Hutchins bola veľmi rodinne založená. O svoju rodinu sa vždy vzorne starala a dbala na správnu výchovu svojho jediného syna Androsa (9). Jej manžel bol právnik a na manželku a syna bol iste veľmi hrdý. V rodine nechýbal ani otec Halyny, Anatolij Androsovič, bývalý kapitán sovietskej jadrovej ponorky z Ukrajiny. Na oficiálnej webovej stránke Halyny je uvedené, že vyrástla na sovietskej vojenskej základni na polárnom kruhu obklopenej sobmi a jadrovými ponorkami. Neskôr vyštudovala v Kyjeve medzinárodnú žurnalistiku. Po štúdiu sa venovala investigatíve a pracovala pre britskú dokumentárnu produkciu v Európe. Dostala sa do Hollywoodu a ukázala aj svoj veľký talent ako kameramanka.

O svojom vnukovi, s ktorým je evidentne veľmi spätý, sa rozrozprával jeho starý otec, Anatolij Androsovič (66), ktorý iste musel ako kapitán ukrajinskej jadrovej ponorky zažívať rôzne nebezpečné situácie hroziace aj smrťou, a tak sa zrejme aj k tejto tragickej udalosti svojej dcéry dokázal postaviť čelom. "Andros si bol so svojou matkou neuveriteľne blízky. Keď mu povedali o jej smrti, prestal hovoriť," zveril sa otec Halyny Hutchins denníku The Sun so smutným dopadom tragédie na jeho vnuka po nečakanom úmrtí jeho matky. Okamžite sa uzavrel do seba a podľa slov jeho starého otca neprehovoril niekoľko dní.

K hroznej tragédii sa vyjadril aj obľúbený slovenský herec Ján Koleník: 

"Matt (manžel kameramanky, pozn. red.) mal o chlapca veľký strach, pretože sa uzavrel do seba a dva dni nebol schopný slova," priblížil ďalej tragédiu chlapca a jeho otca ustaraný starý otec. Nakoniec chlapec konečne prehovoril. "Jeho otec z neho dokázal dostať pár slov, ale dopad, aký to na neho má, je úplne zničujúci," myslí si Anatolij vyjadrujúc obavy o svojho vnuka. "Táto tragédia úplne rozbila krásnu, dokonalú rodinu - každý, kto ich pozná, je zdrvený žiaľom," konštatoval zlomený otec tragicky zosnulej dcéry a milujúci starý otec, ktorý bol s celou jej rodinou veľmi súdržný. 

Posledný príspevok Halyny na sociálnej sieti zachytáva momenty na pľaci osudného nakrúcania filmu Rust, kde ju  nešťastnou náhodou usmrtil ranou do srdca herec Alec Baldwin: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Halyna Hutchins (@halynahutchins)

​Matthew Hutchins  (38) sa tiež nedokázal hneď k tejto tragédii manželky vyjadriť naplno. Svoje oficiálne vyhlásenie si musel odložiť až na dobu, keď toho bude schopný. Najskôr pridal na svoj účet fotku syna Androsa s manželkou. "Všetkých inšpirovala svojou vášňou a víziou a jej odkaz je príliš hlboký na to, aby sa dal zhrnúť do slov," napísal Matt, pričom požiadal médiá a všetkých, aby rešpektovali súkromie rodiny a poďakoval za zdieľanie obrázkov a príbehov zo života jeho manželky.

​Dojemne sa k tragickej udalosti a Haline vyjadril aj herec Alec Baldwin. V sobotu ho zachytili médiá v spoločnosti jej manžela Matthewa a syna Androsa v hoteli v Santa Fe. Pri stretnutí sa s obomi pevne objal. Pamiatku zosnulej režisérky spolu s ostatnými účastníkmi nakrúcania si uctili ešte v noci na súkromnom stretnutí.

Súvisiace články

Najčítanejšie