Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Baldwinovom prípade sa začína vyjasňovať! Zomrela kameramanka kvôli znudeným kolegom?!
Zdielať na

V Baldwinovom prípade sa začína vyjasňovať! Zomrela kameramanka kvôli znudeným kolegom?!

Archívna reportáž

Vyšetrovanie šokujúceho úmrtia kameramanky Halyny Hutchins (†42) je v plnom prúde. Snáď nikto sa ešte nedokázal spamätať z tejto nepredstaviteľnej udalosti, keď slávny herec Alec Baldwin (63) namieril pištoľ smerom na kameru a po výstrele kameramanku nechtiac usmrtil. Už je isté, že na pľaci sa porušilo mnoho predpisov a zásad, vrátane toho, že herec podľa bežných pravidiel nikdy nemieri priamo do kamery, čo je tiež predmetom vyšetrovania. Otázne je ale, ako sa ostrý náboj dostal do rekvizity.

Je takmer isté, že podielu viny sa nezbaví mladá, neskúsená zbrojárka, len 24-ročná Hannah Gutierrez-Reed. Jej úlohou bolo dohliadať na správnu funkčnosť všetkého vybavenia vrátane strelných zbraní. Práve ona nabíjala kolt, z ktorého Baldwin vystrelil ostrý náboj. "Nabíjala zbraň spôsobom, ktorý sme považovali za nebezpečný. Zaobchádzala s nimi neopatrne," tvrdí nemenovaný zdroj, ktorý spomenul, že Hannah pri svojom prvom filme s Nicolasom Cageom (57) dokonca podala herečke, ktorá mala len 11 rokov, zbraň bez toho, aby ju skontrolovala. Hannah priznala, že mala z nakrúcania jej prvého filmu, na ktorom pracovala pred filmom s Baldwinom, veľké obavy a prácu po boku Nicolasa Cagea takmer neprijala. 

Záhadou zostáva, ako sa do zbrane dostal ostrý náboj. Anonymné zdroje spojené s produkciou tvrdia, že pištoľ sa používala na streľbu ostrými nábojmi do terčov, či dokonca do plechoviek. "Členovia štábu strieľali na terč s ostrými nábojmi," cituje nemenovaný zdroj celebritný portál TMZ. Krátili si tak vraj čas medzi jednotlivými scénami, čo ale nebolo seriózne podchytené a išlo len o zábavu. Podľa iného zdroja boli ostré náboje uložené vedľa slepých nábojov, čo je podľa profesionálov absolútne nemysliteľné. V zbrani zrejme uviazla skutočná guľka, čo sa stáva, keď tlak plynu nie je dostatočne silný na to, aby ju vytlačil. V takom prípade treba rozobrať zbraň a vybrať náboj, čo sa zjavne nestalo a prvý slepý náboj vytlačil skutočný.

Takto sa postupne odhaľovalo pozadie prípadu:

"Podľa našich pravidiel by sa na pľac nikdy nemala dostať ostrá munícia. Pokiaľ ste naviac v dosahu strely, nikdy by ste nemali stáť v priamej línii, mali by ste mať ochranné pomôcky a byť za plexisklom. Ďalším pravidlom je, že herec má právo skontrolovať zbraň pred tým, ako z nej vystrelí," oznámil Zachary Knight, člen odborov. 

Zdrvený Alec sa verejne vyjadril prostredníctvom sociálnej siete:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Ďalším šokujúcim odhalením je, že asistent režiséra, ktorý podal Baldwinovi pripravenú zbraň, už veľmi podobnú chybu v minulosti spravil. "Davea Hallsa prepustili počas nakrúcania filmu Freedom’s Path v roku 2019 po tom, čo bol jeden z členov týmu ľahko zranený, keď zo zbrane vyšiel náhodný výstrel," vyjadril sa pre agentúru AFP  producent spomínaného filmu. Podľa doterajších zistení došlo na pľaci skutočne k celej sérii nešťastných náhod, ale aj nedôslednosti a neprofesionalite, čo, žiaľ, vyústilo do smrti mladej ženy, matky len 9-ročného chlapca. Režisér, ktorý bol postrelený tiež, je už z nemocnice prepustený do domácej liečby.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie