Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Posledná rana pre Gottovú! Nádej jej zhasla, už nemá zmysel to naťahovať!
Zdielať na

Posledná rana pre Gottovú! Nádej jej zhasla, už nemá zmysel to naťahovať!

Archívna reportáž

Pre Dominiku Gottovú (48) zrejme nie je ľahké nájsť si stále miesto pre život. Najmä posledné roky neustále pendluje medzi Prahou a Helsinkami. Momentálne žije v Helsinkách, kde dostali spolu s manželom sociálny byt, ale žije v ňom iba sama. Jej manžel Timo Tolkki (55) sa zdržiava v Mexiku, odkiaľ sa mal vrátiť na Vianoce, ale oznámil, že tam dostal nové pracovné ponuky a tak skoro sa vrátiť neplánuje.

Najstaršia Gottova dcéra po úmrtí svojho slávneho otca nezdedila ani korunu, a tak sa len horko-ťažko pretĺka životom. Pomôcť jej nedokáže ani jej manžel, známy hudobník z kedysi slávnej skupiny Stratovarius, Timo Tolkki, ktorý má roky slávy dávno za sebou. Už vyše dva roky pokúša šťastie v Mexiku, aby aspoň čo-to zarobil, ale peniaze opustenej nezamestnanej Dominike do Helsínk vraj neposiela ako sľúbil. Ona žije iba z podpory, čo jej stačí sotva na nájom a stravu. 

​Dominika už začína chápať, že na manžela sa spoliehať nemôže. "Zavolal mi, že počas Vianoc a Nového roka získal ďalšie kšefty a to nielen v Mexiku, ale aj v Los Angeles. Prajem mu to, ale ja to jednoducho sama nedávam. Finančne a tiež psychicky," požalovala sa so slzami v očiach Dominika pre portál Ahaonline"Potrebujem ho mať vedľa seba, inak ten môj návrat sem nemal zmysel. Musím odtiaľto preč, pretože som sa vrátila do Helsínk len kvôli nemu. Sama tu tú dlhú zimu nedám," zverila sa so svojimi  obavami a kto pozná zimné ponuré a chladné Helsinki, jej musí dať za pravdu. Slnko tam počas dňa svieti iba pár hodín, ak nie je zamračené. Možno aj preto tam trpí štatisticky veľa obyvateľov, podobne ako jej manžel a ona, depresiami.

Dominiku by ste hľadali v záberoch dokumentu Karel iba márne, nesúhlasila s ich použitím. Pozrite si aspoň ukážku s dojímavého filmu:

Dominika je po svojich skúsenostiach veľmi skeptická, čo sa týka návratu jej manžela. Aj preto už vážne uvažuje o presťahovaní sa do Prahy. "Musím si ale najskôr dohodnúť alebo nájsť prácu v Prahe, inak budem v rovnakej situácii ako tu. Ale zas tam mám aspoň priateľov," povedala na záver rozhovoru Gottova nešťastná dcéra. Ktovie, nakoľko si polepší okrem počasia v Prahe. Je smutná pravda, že si v Helsinkách nemôže zohnať prácu, ale to jej hrozí aj v Prahe. A navyše, tam ani nemá svoj byt, kde by sklonila hlavu. Prenájom je drahý a stále stúpajú aj ceny potravín a bežných potrieb. Navyše je otázne, či získa sociálnu podporu ako v Helsinkách.

Dominika sa sťažuje v Helsinkách najmä na samotu, v rodnej Prahe má aspoň priateľov:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Gottová (@dominika.gottova)

Keď odchádzala do Helsínk tvrdila, že nedokáže psychicky zvládať prehnanú pozornosť, čo jej vo Fínsku nehrozí. Horšie to tam má zrejme s priateľmi. Fíni sú skôr uzavretejší a do svojho súkromia len tak ľahko niekoho nevpúšťajú. Ako je už ale takmer isté, Dominika sa chystá opäť skúšať šťastie skúšať v Prahe. Pokiaľ sa ale nepoučila z predchádzajúcich skúsenostá, je takmer isté, že tam spokojná nebude. Škoda, že viac nemyslela na staré kolená, keď tak ľahkovážne predala veľký mezonetový byt, na ktorý jej prispel slávny otec. Rovnako mohla lepšie naložiť s peniazmi, ktoré jej dal za vzdanie sa dedičstva, no Dominika jednoducho nie je typ, ktorý myslí na budúcnosť.  

Súvisiace články

Najčítanejšie