Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Z Keanu Reevesa je legenda nielen pre herectvo, ale aj pre dobré srdce! TOTO spravil pre štáb Matrixu!
Zdielať na

Z Keanu Reevesa je legenda nielen pre herectvo, ale aj pre dobré srdce! TOTO spravil pre štáb Matrixu!

Archívna reportáž

Charizmatický predstaviteľ Nea z Matrixu, Keanu Reeves (57), je nielen skvelým hercom, ale aj dobrým človekom. Vždy myslí aj na ostatných, ku ktorým osud nebol tak štedrý, ako k nemu. V tomto smere takmer nemá vo svete šoubiznisu páru, aspoň nie v takom rozmere. Rivalita typu kto z koho, je najmä v Hollywoode úplnou samozrejmosťou. O to viac si treba vážiť jeho pokoru a úctu ku všetkým.

Keanu Reeves už roky dotuje rôzne charitatívne organizácie, ako aj jednu vlastnú, miliónmi zo svojich zárobkov. Tri desaťročia v šoubiznise nedokázali zničiť jeho láskavú dušu a on zostal sám sebou, obyčajným chlapom, ktorý má rád svoj pokoj a motorky. Vyrastal bez otca pochádzajúceho z Havaja, ktorého vizáž naznačovala, že má havajských, čínskych, portugalských aj anglických predkov. Jeho mama nemala na neho veľa času kvôli práci, ale aj preto, že sa vydávala štyrikrát a žila na rôznych miestach. Vychovávali ho preto najmä jeho starí rodičia, sestry a pestúnky neďaleko Toronta. Vďaka jednému z manželov matky sa ale dostal k filmu.

Profesiu filmového herca miluje a skutočne sa mu aj darí. Stal sa slávnym a jeho honoráre idú do závratných výšok. Uvedomuje si však, že bez obrovského tímu, ktorý sa stará o nakrúcanie mega trhákov, by sám veľa nezmohol. Prichádza vďaka nim do hotového prostredia a všetci sa o neho starajú, aby podal čo najlepší výkon. Veľmi si preto váži všetkých, ktorí pracujú na filme a podieľajú sa na konečnom dobrom výsledku. Najväčšiu slávu zožne ale napokon on, ako predstaviteľ hlavnej postavy. Aj preto ale ku kolegom pristupuje s úctou a dáva najavo, že na nich nezabúda.

Pozrite si trailer k dlho očakávanému štvrtému pokračovaniu filmu Matrix Resurrections:

Jeden zo skutočne nevídaných spôsobov, ako prejaviť úctu členom filmového štábu a ostatným kolegom, je podeliť sa s nimi o obrovský honorár, ktorý za svoje účinkovanie vo filmoch dostáva vďaka svojej sláve. Ešte v roku 1996 sa pri nakrúcaní filmu Diablov advokát dokázal vzdať časti honoráru, aby si tvorcovia mohli dovoliť zaplatiť legendárneho Al Pacina (81). Odvtedy už viackrát venoval veľkú sumu peňazí na dobrú vec, ale nikdy nezabudol ani na tvrdo pracujúci tím, ktorý stojí za úspechom filmovej série Matrix. Vďaka tržbám z nich zarobil 250 miliónov dolárov a rozhodol sa preto prejaviť vďaku napríklad aj tým, ktorí pracovali na kostýmoch a na špeciálnych efektoch. Bol si vedomý veľkého prínosu ich práce k úspechu filmov a neváhal im preto darovať veľkú časť peňazí z jeho zárobkov.

Fanúšikovi na sociálnych sieťach sa už nevedia dočkať svojho idola v štvrtom pokračovaní kultového filmu Matrix:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Movies Pirate?⚓⛵ (@moviesbuddy21)

"Bol by som radšej, keby to ľudia nevedeli. Bola to moja súkromná transakcia. Považujem to za niečo, čo som si mohol dovoliť a stálo to za to. Peniaze pre mňa nič neznamenajú. Zarobil som ich veľa, ale chcem si užívať život a nestresovať sa tým, aby som pracoval na hromadení financií na svojom bankovom účte. Všetci vieme, že pevné zdravie je dôležitejšie," citoval jeho slová portál Celebritynetworth.com. Už dlhé roky dotuje Reeves aj množstvo charitatívnych organizácii vrátane jeho vlastnej, ale nemá rád, keď mu za to oficiálne pripisujú za to veľké zásluhy. Uvedomuje si, že si ľudia musia pomáhať, no v jeho prípade to, na rozdiel od mnohých iných, nie sú len prázdne slová.

 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie