Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ibi Maiga má už DVE manželky! Pre kritikov mnohoženstva má jasný odkaz!
Zdielať na

Ibi Maiga má už DVE manželky! Pre kritikov mnohoženstva má jasný odkaz!

Archívne video

Keď prišiel v druhej polovici osemdesiatych rokov Ibrahim Maiga (58) do bývalého Československa, aby tu študoval, netušil ako sa jeho plány zmenia a on sa stane namiesto inžinierom hereckou a speváckou hviezdou. Svoju umeleckú kariéru začal v Bratislave, kde študoval vysokú školu technického smeru, ktorú prerušil a nikdy v tom už nepokračoval. Ale jeho srdce patrí aj rodnému Mali. Tam sa rozhodol aj oženiť s domorodou kráskou a žije striedavo tam a na Slovensku. Teraz sa ale pochválil už aj z druhou manželkou.

Africký chlapec Ibrahim Maiga chcel kedysi zrejme naplniť vôľu svojho otca, ktorý bol významným politikom na vysokých postoch v Mali, a šiel preto študovať na vysokú školu do ďalekej Európy. Výber padol na Československo, keď najprv prišiel do Prahy, no onedlho sa presunul do Bratislavy. A tam sa rýchlo namiesto štúdia rozhodol pre bohémsky život umelca. Svojou bezprostrednosťou si získal srdcia aj konzervatívnych Slovákov. Jeho slovenčina pôsobila trochu komicky a v tomto duchu sa predstavoval aj vo svojich piesňach. Podobne to bolo aj vo filmoch Fontána pre Zuzanu, vďaka ktorým sa v deväťdesiatych rokoch preslávil nielen na Slovensku, ale aj v Česku. Ako "čierna bača" sa stal sa doslova miláčikom národa.

Vysoká postava Ibiho, ako ho začali všetci familiárne volať, vytŕčala spomedzi davu, jeho tmavá pleť bola v našich končinách poriadna exotika. Dievčatám sa celkom páčil, a ako sa pochválil, mal ich neúrekom, keď spolu s Haberom či Müllerom koncertoval po celej republike. "Veľa mladých dievčat. Ale nechcite vedieť detaily," smial sa svojho času v rozhovore pre Sedmičku. Ale záujem prejavili aj známe ženy z umeleckej branže, vraj medzi nimi bola aj Lucie Bíla. "No a čo? Tiež som len chlap," svojím spôsobom odobril klebetu, s ktorou prišiel Sagvan Tofi. 

Pripomeňte si Ibiho legendárny hit:

Napokon ale jeho srdce zakotvilo v rodnom Mali, kde má širokú rodinu s osemnástimi súrodencami. Postaral sa mu o nich jeho vitálny otec, ktorý mal niekoľko žien. To zrejme nie je proti srsti ani Maigovi, ktorý sa nedávno pochválil už druhou manželkou. Jeho prvá manželka Inna porodila dve deti, dcéru Fatimu (8) a syna Oumara (5). "Ahojte, priatelia. Keďže život je plný prekvapení, dovoľte mi, aby som vám predstavil svoju manželku. Volá sa Salima Maiga. Takže už chápete, prečo som dlho preč," oznámil na sociálnej sieti Maiga z Mali, kde môžu mať muži až štyri manželky. Vraj si to želala aj jeho matka.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ibi Maiga (@ibi.maiga)

Ale nejaké veľké výhrady zrejme nemala ani jeho prvá manželka. "U nás sú s tým ženy až do takej miery zmierené, že povedia: 'Miláčik, môžem ti tú druhú ženu vybrať ja?Aby si jej nedoniesol domov hocičo'," zveril sa už pred časom Ibi v jojkárskom Inkognite. V moslimských krajinách je mnohoženstvo normálne, hoci za pomerne prísnych podmienok. Berú to tak vraj aj ženy, hoci na druhej strane, veľmi na výber azda nemajú a žiarlivosť je tiež bežný jav. Ibi pôvodne druhé manželstvo ani neplánoval. "Vieš, čo sa hovorí: jedna žena - jeden problém, dve ženy – dva problémy. Takže ja sa do toho nehrniem tak rýchlo," tvrdil ešte v januári, ale ako je zjavné, všetko je už inak. No z kresťanského Slovenska sa už zniesla na Ibiho hlavu aj kritika, voči ktorej sa ale ostro ohradil. "Keď nepoznáte okolnosti, ani príbeh, nemali by ste sa vyjadrovať," napísal celkom jasne všetkým, ktorí žiadajú rešpektovanie ich zvyklostí, ale ďalej "od dvora" už sami nerešpektujú nikoho.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ibi Maiga (@ibi.maiga)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie