Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hrôza v divadle! Česká herecká legenda skolabovala počas akcie!
Zdielať na

Hrôza v divadle! Česká herecká legenda skolabovala počas akcie!

Zdroj: SITA

Divadelník, herec, textár, spevák, básnik, spisovateľ, skladateľ, hudobník, grafik, výtvarník, zberateľ - až takýto rozsah aktivít sa pripisuje nedávnemu jubilantovi Jiřímu Suchému. Prvého októbra sa dožil krásnych deväťdesiatin, ale veľa sa o tom, ako prebiehali oslavy, nehovorilo. Jeho dlhoročnou divadelnou partnerkou je Jitka Molavcová (71), nestarnúca sympatická herečka a speváčka. Práve s ňou bol na pódiu divadla Semafor, keď došlo v nedeľu k jeho kolapsu a následnému prevozu do nemocnice.

Spoluzakladateľ Divadla na zábradlí a Semaforu, jeho multifunkčný člen a zároveň riaditeľ, žijúca legenda Jiří Suchý, je napriek svojmu veku neustále činný v tvorbe aj účinkovaní v divadle. Trúfol si nedávno aj na nakrúcanie filmu Pochodom vchod alebo Zastavte štát, ktorý mal premiéru v divadle Semafor v nedeľu. Herec v rámci jeho úvodného premietania vystúpil na pódiu spolu so svojou divadelnou partnerkou Jitkou Molavcovou a zaspieval aj zopár pesničiek. Potom mu ale náhle prišlo nevoľno a museli mu rýchlo privolať záchrannú zdravotnícku službu. Po prvotnom vyšetrení ho previezli do Ústrednej vojenskej nemocnice, ako oznámil informovaný zdroj. 

Z portálu ŽivotvČesku.cz sa o situácii informovali priamo u hovorkyne pražskej záchrannej služby. "Môžem potvrdiť, že naša posádka zasahovala na Dejvickej ulici, kde sa 90-ročnému mužovi urobilo nevoľno," uviedla v informácii Jana Poštová. "Nemôžem potvrdiť, že išlo o zásah priamo počas kultúrneho podujatia. Kedy zásah prebieha nie je pre záchranárov rozhodujúce, ale môžem potvrdiť, že sme zasahovali na Dejvickej ulici, kde sa 90-ročnému mužovi urobilo nevoľno. Po vyšetrení bol pacient prevezený do Ústrednej vojenskej nemocnice," pokračovala v strohom vyjadrení hovorkyňa.

Pozrite si umenie Jiřího Suchého v emotívnej piesni s názovom Jó, to jsem ešte žil, ktorá zaznela v predstavení Jonáš a dr. Matrace ešte v roku 1969:

Ako potvrdila v nedeľu večer pre portál idnes.cz Suchého asistentka Irena Zlámalová, po ošetrení v nemocnici ho prepustili a je v bezpečí doma. Priamo z predstavenia v divadle Semafor v pražských Dejviciach ho sanitka odviezla okolo 15. hodiny, takže sa v nemocnici dlho nezdržal. Naposledy bol údajne umelec hospitalizovaný vlani v marci. "Bolo to vyčerpanie a únava z posledných týždňov, ktoré sa točili okolo premiéry a jeho narodenín. Poznáte ho, nevie odpočívať," vysvetľovala Zlámalová. Potvrdila to aj produkčná divadla Lenka Řiháčková.

Na nedávne 90. narodeniny umelca si spomenuli aj mnohí fanúšikovia na sociálnych sieťach: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lukáš Jirsa (@zadarmo_do_kina)

Pre 90-ročného umelca to musel byť naozaj ťažký náklad, zložiť by to mohlo aj oveľa mladších. Na špeciálnej nedeľnej akcii si diváci okrem unikátnej možnosti pozrieť film ako prví, mohli zakúpiť aj Suchého grafické listy a vypočuť si piesne s vojenskou tématikou. Suchý je mimoriadne zaneprázdnený aj ako herec. „V Semafore hrám aj 14 predstavení za mesiac, ale napríklad v decembri, pred Vianocami, to býva aj 20 predstavení. Okrem toho mám asi štyri zájazdy s divadlom,“ vypočítal pred časom svoje aktivity v relácii Zlaté časy Suchý. „Keď to teda príde, tá 90-ka, začnem sa stredným vekom zaoberať,“ zažartoval na tému svojho životného jubilea. "Nikto nemladne, ale vďaka vám, pán Suchý, sa mnohí z nás cítia mladí," napísal na sociálnu sieť po kolapse umelca jeho priaznivec a v podobnom duchu písali aj mnohí ďalší. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie