Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Surová tvár rakoviny! Seriálová Brenda v poslednom štádiu šokovala drsnými fotkami!
Zdielať na

Surová tvár rakoviny! Seriálová Brenda v poslednom štádiu šokovala drsnými fotkami!

Archívne video

Hollywoodska herečka Shannen Doherty (50) sa pred šiestimi rokmi dozvedela, že má rakovinu prsníka. Odvtedy začala podstupovať liečbu. Keď sa už sa zdalo, že chorobu porazila, vrátila sa s ešte väčšou vehemenciou. Napriek tomu sa herečka, známa aj ako Brenda z Beverly Hills nevzdáva a plánuje žiť ďalších 20 rokov. Aby upozornila na všetky skutočnosti priebehu ťažkej diagnózy a varovala ostatné ženy, zverejnila niektoré drsné snímky po chemoterapii, či s vypadanými vlasmi. Tvrdí, že všetko sa dá zvládnuť, ak človeku nechýba zmysel pre humor.

Rakovina si nevyberá a nevyhýba ani slávnym, bohatým a krásnym. Zveruje sa s ňou a jej priebehom pravidelne na sociálnej sieti aj hollywoodska herečka Shannen Doherty. Aktuálne uverejnila aj niektoré jej ďalšie snímky, ktoré nie sú rozhodne veselé, aj keď ona sa na nich vie vraj zasmiať. "Dvíhala som si náladu tým, že som si obliekla veselé pyžamá od mojej kamarátky Kristy. Pomohlo? Áno, bolo to tak! Vyzerala som smiešne a v tej smiešnosti som sa dokázala zasmiať sama na sebe," zverila sa Shannen s jej spôsobom, ako čeliť chmúrnym myšlienkam a strachu v ťažkých chvíľach. Nechýba jej nikdy energia a napriek svojej diagnóze sa snaží žiť normálnym životom. Zomrieť sa tak skoro nechystá, napriek tomu, že je v poslednom, štvrtom štádiu choroby.

Shannen Doherty nezabudla na to, že október je celosvetovým mesiacom prevencie a podpory rakoviny prsníka. "V rámci Mesiaca osvety o rakovine prsníka som sa rozhodla zdieľať viac zo svojej ceste od prvej diagnózy po druhú. Je to všetko krásne? NIE, ale je to pravdivé a robím to v nádeji, že sa všetci niečo naučíme a budeme lepšie vedieť, ako vyzerá rakovina," napísala v piatok na svojom instagramovom účte, ktorý má 1,8 milióna sledovateľov. "Dúfam, že sa mi podarí presvedčiť ľudí, aby chodili na mamografické vyšetrenia, preventívne prehliadky, aby sa vykašľali na strach a čelili čomukoľvek, čo je pred nimi," vysvetlila herečka hlavný dôvod svojho zdieľania.

"V roku 2015 mi diagnostikovali rakovinu prsníka. Podstúpila som mastektómiu, chemoterapiu a rádioterapiu. Často som krvácala z nosa kvôli chemoterapii. Neviem, či ste sa s tým stretli tiež... Bola som tiež veľmi unavená," opísala ťažké chvíle Shannen s tým, že si vždy našla niečo, čo by jej zdvihlo náladu ako spomínané pyžamá s veselými obrázkami. Podľa nej je veľmi dôležité, aké psychické nastavenie má človek v boji proti akejkoľvek nepriazni osudu. "Humor mi pomohol prekonať zdanlivo nemožné. Dúfam, že všetci nájdeme zábavu v nemožnom," popriala sebe aj iným na záver svojho osvetového príspevku.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ShannenDoherty (@theshando)

Herečka veľmi dbá na zdravý životný štýl a stravovanie a radí to aj ostatným ženám. "Mám pocit, že v mojom verejnom živote, ktorý sa líši od môjho hereckého života, mám zodpovednosť hovoriť o rakovine a možno vzdelávať ľudí a povedať im, že ľudia v štvrtom štádiu sú stále nažive a veľmi aktívni," vyjadrila sa v jednej online diskusii. "Môj manžel hovorí, že by ste nikdy nepovedali, že mám rakovinu," tvrdí herečka, ktorej v poradí tretí manžel je od roku 2011 fotograf Kurt Iswarienko. "Nikdy sa nesťažujem. Nehovorím o tom, je to súčasť môjho života. Nemám žiadny zoznam želaní, pretože budem najdlhšie žijúcim človekom s rakovinou," konštatuje s typickým optimizmom.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie