Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jedna z najkrajších žien sveta v depresii: TENTO banálny zákrok ma znetvoril!
Zdielať na

Jedna z najkrajších žien sveta v depresii: TENTO banálny zákrok ma znetvoril!

Zdroj: youtube/screenshot

Znie až neuveriteľne, že aj taká módna ikona deväťdesiatych rokov, akou bola topmodelka Linda Evangelista (56), môže trpieť depresiami kvôli vzhľadu. Zapríčinil to jeden pomerne banálny kozmetický zákrok. Vo svojom zrelom veku sa už zrejme Linda necítila byť dostatočne štíhla a rozhodla sa preto odstrániť nadbytočné tukové bunky. Vybrala si na to pomerne novú neinvazívnu techniku, tzv. kryolipolýzu, čo znamená zmrazenie tukových buniek, ale dopadlo to veľmi zle.

Kedysi obdivovaná supermodelka Linda Evangelista, podľa mnohých najdokonalejšia modelka všetkých čias, nedokáže prijať jej obrovskú premenu v rámci hmotnosti, ktorá sa udiala po jej podstúpení kryolipolýzy. Chcela sa zbaviť prebytočného tuku, ktorý pribudol s vekom, ale ten jej, naopak, pribudol. Pre modelku, kedysi sa pýšiacu štíhlosťou, je to snáď najväčšia pohroma. Jej kolegyne z módnej branže z deväťdesiatych rokov, ako Kate Moss, Naomi Campbell či Cindy Crawford, slávia úspechy pri návrate na prehliadkové móla a Linda medzi nimi chýba. Teraz prezradila na sociálnej sieti dôvod, prečo je to tak.

Po dlhom váhaní sa rozhodla Evangelista odhaliť na Instagrame svoje tajomstvo, že je "trvalo zdeformovaná" po tom, čo mala nepriaznivú reakciu na kryolipolýzu. "Nielenže to zničilo moje živobytie, ale tiež ma to dostalo do cyklu hlbokej depresie, hlbokého smútku a najhlbšej nenávisti k sebe samej," zverila sa Linda, ktorá prelomila mlčanie po piatich rokoch. Plánuje sa vraj so svojím prípadom obrátiť na súd. "Touto žalobou sa chcem posunúť vpred, aby som sa zbavila hanby a zverejnila svoj príbeh. Som tak unavená z tohto života. Chcela by som vyjsť zo svojich dvier so vztýčenou hlavou, napriek tomu, že už nebudem vyzerať ako ja," vyslovila kedysi prekrásna modelka trpké slová.

Linda sa spolu s najslávnejšími supermodelkami 90. rokov objavila aj v hite Georga Michaela s názvom Freedom:

Komplikácia, ktorá nastala v prípade Evangelisty, sa nazýva paradoxná tuková hyperplázia, čo je mimoriadne vzácny vedľajší účinok kryolipolýzy, pri ktorej sa používajú nízke teploty na trvalé zničenie tukových buniek v ošetrovaných oblastiach. Podľa Joshuu Zeichnera, riaditeľa kozmetického a klinického výskumu v dermatológii v nemocnici Mount Sinai v New Yorku, sa odhaduje, že 1 z 20 000 osôb, ktorá podstúpila zákrok, uvádza opačné výsledky, keď sa jej asi dva mesiace po ošetrení vyvinul nadbytok nového tuku. "Nie je jasné, prečo sa to stane, a nemôžeme predpovedať, komu sa to stane," ozrejmil pre Vogue.com Zeichner. "Súčasná teória hovorí, že zvyškové tukové bunky sú stimulované k rastu nejasným mechanizmom," doplnil pomerne desivú informáciu aj pre mnohé Slovenky, ktoré procedúru bežne absolvujú.

Linda Evangelista tvrdí, že nebola varovaná pred takýmto rizikom a hoci podstúpila dve rôzne korekčné operácie, čo je podľa doktora Zeichnera jediný spôsob, ako sa liečiť, nepomohlo jej to. Ako ďalší postup na zníženie tuku sa odporúča klasická liposukcia. Keďže popularita neinvazívnych kozmetických zákrokov narastá, treba podľa modelky zvyšovať aj informovanosť o zriedkavých vedľajších účinkoch, ktoré sa môžu vyskytnúť. "Myslím si, že je skvelé, že celebrity diskutujú o tom, čo urobili, podeliť sa o dobré aj zlé veci, aby sme mohli verejnosť ďalej informovať o tom, čo môžu urobiť pri liečbe kozmetických problémov a aké skutočné riziká sú spojené s používaním týchto ošetrení," zdôraznil Zeichner. Evangelistu podporili po jej zverejnení problému bývalé kolegyne Crawford, Turlington či Patitz, ale aj herečka Gwyneth Paltrow, návrhár Jeremy Scott, či Marc Jacobs."Vždy odvážna a inšpirujúca," pripojil sa k nim aj šéfredaktor britského Vogue Edward Enninful.

Súvisiace články

Najčítanejšie