Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Úplná dokonalosť! Tine pribudla krásna kerka od tatérky hviezd, ktorá pod 3000 dolárov nejde!
Zdielať na

Úplná dokonalosť! Tine pribudla krásna kerka od tatérky hviezd, ktorá pod 3000 dolárov nejde!

Archívna reportáž

Umenie slovenskej tatérky Ivany Belákovej (40), ktorá žije už 20 rokov v USA, uznávajú po celom svete. Je to jediná tatérka na svete, ktorej tetovanie certifikovali umeleckí kritici známeho Múzea súčasného umenia v Ríme ako súčasné umenie. Má svoje štúdio Ivana Tattoo Art v Los Angeles, kde zväčša aj žije. Jej tetovanie majú na tele mnohé známe tváre zo sveta šoubiznisu. Teraz prišla navštíviť svoju rodnú krajinu a susedné Česko a poriadne si ani nevydýchla.

Ešte ako malé dievča túžila Ivana Beláková, pochádzajúca z dedinky Kostolné, po úspechu v Hollywoode. Nikdy zo svojej predstavy neupustila a hoci sa ako herečka v Hollywoode nepresadila, predsa len sa k hviezdam dostala. Stala sa z nej tatérska výtvarníčka v Los Angeles, kam za ňou prichádzajú najväčšie celebrity, ale aj necelebritná bohatá klientela. Pravidelne tetuje ale aj v Londýne a Paríži.

Ivana je veľkou cestovateľkou, precestovala so svojim tatérskym umením takmer celý svet. Občas sa niekde zastavila aj na dlhšie. Pozývajú ju aj do odborných komisií na rôznych miestach sveta na posúdenie tatérskych schopností zúčastnených súťažiacich. Počas pandémie sa ale všetko na čas pozastavilo. Často teraz pobýva aj v Miami, kde má tiež svoju klientelu. Aj teraz priletela odtiaľ. "Keď som z Miami oznámila, že letím na Slovensko, bola som vybookovaná za pol hodiny,“ pochválila sa so zájmom o jej tatérske služby aj medzi Slovákmi. Pritom za svoje umelecké tetovanie nepýta vôbec málo, je zvyknutá na prominentnú svetovú klientelu, medzi ktorú patria napríklad raper Lil Wayne, spevák Chris Brown, speváčka Rita Ora, členovia skupiny Migos či bývalá pornostar Mia Khalifa.

Ivana si našla čas aj na Ranné noviny TV JOJ:

Beláková nemá problém hovoriť o jej cenách. "Môj cenník začína na 3000 dolároch. Takže ak si chce niekto u mňa niečo urobiť na objednávku, zaplatí túto čiastku, aj keď ide o niečo malé. Samozrejme, cena sa zvyšuje, ak s človekom strávim 4 alebo 5 hodín," prezradila realitu Super.cz sympatická, na krátko ostrihaná tatérka. Zo slovenských celebrít má na tele jej tatérske umenie napríklad speváčka Tina, ktorá využila Ivaninu prítomnosť na Slovensku práve teraz. "Ani na sekundu si nemysli, že nemôžeš byť čímkoľvek chceš - bojovníčkou, bohyňou, včelou kráľovnou," okomentovala na sociálnej sieti svoje čerstvé tetovanie včelej kráľovnej na predlaktí. Tak speváčku titulujú jej blízki pracovníci a zjavne sa jej toto hrdé označenie páči. Aj Zuzana Belohorcová si ešte v Miami dala od Ivany vytetovať na bok dlane slovo Love, rovnako pribudli farbičky aj na koži jej manžela Vlastu.

Aj speváčka Tina sa nechala potetovať od slávnej slovenskej umelkyne a tatérky Ivany:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ivana Belakova (@ivanatattooart)

Pred zhruba 2 rokmi Beláková vydala svoju druhú knihu "Just Love Tattoos & Sushi". Táto farebná dokumentácia jej tvorby sleduje pozoruhodnú históriu niektorých jej obľúbených tetovaní. V knihe sa nachádzajú aj snímky tetovania na prominentných osobnostiach. Odmieta však robiť prerábky starých tetovaní a bez šance sú aj rasistické motívy. Každý kúsok je originál a vníma pritom aj energiu človeka, ktorého tetuje. "Keď niekto vidí moju prácu hocikde na svete, tak hneď je to rozpoznateľné a nikto to nevie skopírovať," hovorí s hrdosťou umelkyňa. Ivana Beláková je okrem tetovania tiež ilustrátorkou, fotografkou a návrhárkou odevov so svojou značkou. Svoj štýl nazýva "Funky Color" a je rozpoznateľný svojou farebnosťou, originalitou a nápaditosťou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie