Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kolaps Patrasovej! Opísala záhadný mimotelový zážitok na hrane života a smrti!
Zdielať na

Kolaps Patrasovej! Opísala záhadný mimotelový zážitok na hrane života a smrti!

Zdroj: Instagram/DP

Skúsenosti s neobyčajnými zážitkami pri vážnych zdravotných situáciách má mnoho ľudí. Ťažko sa vysvetľuje či dokazuje aj odbornému vedeckému pracovníkovi, ako je to možné. Tento jav ostáva preto len v rovine viery. Zážitok z odchádzania je ale údajne niečo tak fascinujúce, že na neho tí, čo ho prežili, nikdy nezabúdajú, Medzi nich vraj patrí aj známa česká herečka Dagmar Patrasová (55). Stalo sa jej niečo veľmi zvláštne v nemocnici po jej vážnej operácii v krčnej oblasti.

Pred vyše desiatimi rokmi podstúpila Dagmar Patrasová operáciu krčného stavca. Predtým jej ale museli zobrať z panvy kostný štep, aby jej ním stavec posilnili. Nastali ale komplikácie, keď dostala trombózu, čo ju ohrozilo na živote. Okamžite musela pod nôž. Zaujímavé je, že pri vyšetreniach, ktoré podstúpila v súvislosti s krčnými stavcami, jej v podstate náhodou objavili aj nádor v mozgu. Problémy s krčnou chrbticou trápili herečku už od roku 2006, keď sa lekári rozhodli pre operáciu, nakoniec ju odmietla a uprednostnila  lieky proti bolesti a rehabilitácie. Nakoniec sa operácii nevyhla, no po nej zažila niečo nezvyčajné.

Svoj zážitok popísala herečka pre Lifee.cz slovami: "Bolo to ráno o šiestej hodine. Práve som išla do kúpeľne a zohla som sa, už ani neviem prečo, a ono mi to tu prasklo. Nemohla som dýchať. Lapala som po dychu, doplazila som sa k zvončeku a zazvonila na sestru. No a ona prišla a ja už som nemohla ani poriadne rozprávať. A potom ma položili na posteľ, dali mi kyslík a niečo so mnou robili. Zrazu mi bolo dobre. Videla som sa na tej posteli, kde sedel lekár a hovoril: Som s vami, som s vami. Toto mi hovoril stále. V duchu som si hovorila: Tak niečo rob, lebo nemôžem dýchať."

Pozrite si celý rozhovor, kde Dáda spomenula aj svoj neobvyklý zážitok:

To však nebolo všetko, čo vtedy Dagmar Patrasová zažila. "Ešte sa mi stalo, že som mala pred sebou také dva obdĺžniky ako televízie. Jeden tu, druhý tu. No a na tom ľavom stáli moje deti, boli smutné a držali sa. Nejaký mužský hlas stále monotónne hovoril: Nesmieš, nesmieš. No a tu mi prebiehalo moje detstvo a vlastne môj život," pridala herečka ďalšie zvláštne detaily z jej mimozmyslového zážitku. Ten sa veľmi podobá na iné, aké s malými odchylkami opisujú mnohí ľudia, ktorí sa ocitli na hranici medzi smrťou a životom. 

Dáda sa v živote pasovala s nepríjemnými zdravotnými problémami, ktoré ju dohnali na operačný stôl:

Pre ŽivotvČesku.cz sa vyjadril aj renomovaný český psychiater Jan Cimický (73), ktorý je aj členom Francúzskej psychiatrickej spoločnosti (FIFP). "V niektorých prípadoch sa tieto prvky opakujú. Teraz nehovorím o tuneli alebo svetle, ale existujú určité signály, niekedy paradoxne prekvapujúce. V klinickej smrti môže jedinec zažiť pocit, že leží a pozerá sa na seba odniekiaľ zvonku. Ľudia, ktorí tento stav zažili, nemajú strach zo smrti," opísal zvláštne zážitky psychiater na základe svojej praxe a zo skúseností svojich pacientov. Ani on, ani nikto iný nevie, prečo sa tak deje, ale nemá dôvod o tom pochybovať, alebo sa tomu posmievať. Ani lekári nemôžu poprieť, že medzi nebom a zemou sa dejú občas zvláštne a nepochopiteľné veci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie