Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ivana Gottová dostala nečakane košom! TOTO je vraj dôvod odmietnutia!
Zdielať na

Ivana Gottová dostala nečakane košom! TOTO je vraj dôvod odmietnutia!

Archívna reportáž

Onedlho by sa mala konečne konať rok odkladaná premiéra dokumentárneho filmu Karel od renomovanej režisérky Olgy Malířovej Špátovej. Odklad vtedy spôsobil covid Ivany Gottovej, aj protipandemické opatrenia. Snáď sa situácia do 5. októbra, kedy by sa mala konať, natoľko opäť nezhorší, aby došlo k jej ďalšiemu posunu. Od 7. októbra si bude môcť v kinách film pozrieť aj verejnosť. Vdova po Karlovi Gottovi (†80), Ivana Gottová (45), sa na premiéru veľmi teší a pozvala aj mnohé významné osobnosti, s ktorými majster prichádzal do kontaktu. Nie všetci však pozvanie prijali.

O dokumentárnom filme Olgy Špátovej sa už toho popísalo aj nahovorilo veľa. Niektorí ho mali možnosť vidieť aj v predpremiére na Febiofeste v Prahe vlani v septembri. Onedlho sa však uzavreli všetky verejné priestory kvôli covidu a k premiére nedošlo. Pred pár dňami sa konala v plzenskom amfiteátri na Lochotíne ďalšia predpremiéra za účasti ako režisérky, tak aj Ivany Gottovej. Vdova sa už dva roky neukazovala na verejnosti a z potlesku tamojšieho obecenstva bola dojatá. Miesto predpremiéry nebolo vybrané náhodne, Zlatý slávik sa v Plzni narodil a veľakrát tam aj vystupoval. 

V komornejšej atmosfére by sa mala uskutočniť premiéra. Tam budú prítomní iba vybraní hostia. Dvaja z tých najdôležitejších však účasť odmietli. Dlhoročný popredný hráč Gottovho orchestra, klarinetista Felix Slováček (77), svoju neúčasť zdôvodnil citovými problémami v súvislosti so spomienkami na neho. "Karel mi strašne chýba a ja sa bojím vidieť zábery, ako odchádza, ako mu dochádzajú sily. Nedokážem to, nechcem pri tom plakať. Nechcem sa vnútorne trápiť," zveril sa Slováček so svojím postojom pre Blesk. Aj on sa pomaly blíži k osemdesiatke, keď ukončil svoju úspešnú púť na tomto svete jeho blízky priateľ.

Pozrite si dojímavý trailer k dokumentárnemu filmu Karel: 

Veľmi podobne je na tom aj najväčší boss českého šoubiznisu František Janeček (78). "Videl som trailer a zdrvilo ma to. Stále ma to bolí," povedal známy producent. Iba pred týždňom sa konala jeho veľkolepá narodeninová oslava za účasti najväčších hviezd českého šoubiznisu. Podávali sa na nej lahôdky v provensálskom štýle a iste rád výnimočne zhrešil a ochutnal. V minulosti prekonal dva infarkty a lekári mu preto odporučili aj zmenu životosprávy. Uvedomuje si zrejme, že aj jeho život je už krehký a aj preto si ho chce užívať spolu s priateľmi čo najviac. Smutným záležitostiam sa radšej vyhýba. 

Predpremiéra filmu Karel sa konala v maestrovom rodnom Plzni:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott Agency (@karelgottagency)

A iste nie sú to len títo dvaja, ktorí môžu mať problém so sledovaním emotívneho dokumentu, ktorý sa nakrúcal počas posledného roku života českej speváckej legendy. Rýchly skon ťažko chorého speváka síce nedovolil autorke natočiť všetko celkom presne tak, ako si predstavovala, to však nič nemení na tom, že dokázala vďaka úprimnej otvorenosti majstra predstaviť jeho doteraz neznámy súkromný život, v ktorom ukázal aj svoj nadhľad a zmysel pre humor. Počas plzenskej predpremiéry boli diváci veľmi emotívne uvedení do života slávneho speváka so všetkými jeho radosťami, starosťami a bolesťami. Niet divu, že sa pritom z obecenstva  často ozýval smiech, ale bolo vidno aj slzy dojatia.

Súvisiace články

Najčítanejšie