Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
TOTO že je zbožňovaný Neo?! Hviezda Matrixu zanedbaná na nepoznanie!
Zdielať na

TOTO že je zbožňovaný Neo?! Hviezda Matrixu zanedbaná na nepoznanie!

Archívna reportáž

Práve 2. septembra oslávil Keanu Reeves 57. narodeniny. Milovníci sci-fi filmov ho poznajú ako Nea z kultovej klasiky Matrix alebo zo série akčných trhákov, kde si zahral zabijaka Johna Wicka, no aj z mnohých ďalších trhákov. Jeho zľahka exotický vzhľad priťahuje mnohé ženy, zdedil ho zrejme po otcovi, ktorý pochádza z Havaja a má havajských, čínskych, portugalských a anglických predkov. Otec s ním ale nežil od jeho troch rokov, s matkou často cestoval, a napokon sa usadili v Toronte. Tam vyrastal pod dohľadom starých rodičov, sestry a pestúnky. Mama sa totiž štyrikrát vydávala a žila s manželmi postupne na rôznych miestach. Vďaka jednému z nich sa dostal k filmu.

Keanu Reeves sa stal už hereckou legendou. Má veľkú charizmu, aj preto je uznávaným a žiadaným hercom. Dokonca aj niektoré jeho herecké kolegyne podľahli šarmu, ktorý Reeves nesporne má. Jeho dobrou priateľkou je napríklad krásna Sandra Bullock (57), s ktorou sa pri nakrúcaní stretol dvakrát. Prvýkrát si spolu zahrali vo filme Nebezpečná rýchlosť a o dvanásť rokov neskôr v romantickom filme Dom pri jazere. "Uvažovala som nad tým, aký je Keanu Reeves rozkošný. A tiež, aký je to krásny muž. Nakrúcanie bolo pre mňa naozaj veľmi ťažké - aby som dokázala zostať vážna," priznala v televíznej šou moderátorke Ellen DeGeneres. 

Samozrejme má Keanu veľký herecký talent a vyzerá, že aj dobré srdce. Roky dotuje rôzne charitatívne organizácie, ako aj jednu vlastnú miliónmi zo svojich zárobkov. V poslednom čase ale výrazne zmenil svoj imidž. Málokto by v ňom spoznal hollywoodsky idol. V strapatých vlasoch a prešedivenej brade vyzerá veľmi nedbalo a poriadne zostarnuto, ale napriek tomu z neho vyžaruje silné osobité čaro. Ani takýto výzor a pribúdajúce roky mu neuberajú na príťažlivosti a vďaka filmovej sérii John Wick sa dostal opäť na výslnie. Fotku Keanu s imidžom na nepoznanie si pozrite TU.

Keanu Reeves sa čoskoro opäť predstaví v úlohe Johna Wicka. Pozrite si trailer k poslednému rovnomennému nakrútenému filmu: 

Trochu záhadný, samotársky, ale aj veľmi srdečný a milý herec patrí medzi najobľúbenejšie filmové hviezdy na svete. Keď napríklad počas pomerne uvoľnenej talkshow Stephena Colberta dostal nečakanú otázku, čo sa stane, keď zomrieme, pokojne odvetil: "Viem len, že budeme veľmi chýbať tým, ktorí nás majú radi." Dojíma svojou skromnosťou fanúšikov na celom svete. Internet pravidelne zaplavujú zážitky bežných ľudí, ktorí sa s ním stretli a pôsobil celkom normálne. Napríklad v metre uvoľnil miesto žene s nákupnými taškami, alebo si kúpil zmrzlinu len preto, aby sa mohol podpísať fanúšičke na blok, či zabezpečil náhradný autobus pre všetkých cestujúcich, keď bol zrušený ich komerčný let.

 Keanu oslávil 57. rokov, napriek pribúdajúcim šedinám z neho stále vyžaruje obrovská charizma:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Terecreo (@terecreo_)

Onedlho herec poteší milovníkov Johna Wicka až dvakrát. Film sa mal pôvodne nakrúcať súčasne s piatym dielom, ale neskôr sa tvorcovia rozhodli, že ho budú produkovať samostatne. Reeves nakrútil aj ďalší veľký projekt, ktorý je návratom do minulosti, ako píše Deník.cz. Lana Wachowski vzkriesila sériu Matrix a z herca sa opäť stane v štvrtej časti neporaziteľný bojovník Neo. "Lana Wachowski napísala krásny scenár a úžasný príbeh, ktorý vo mne zarezonoval. Preto sa vraciam. Je skvelé opäť pracovať s Lanou a myslím si, že jej film má rozhodne čo povedať. Je plný dôležitých myšlienok, ktoré stoja za vypočutie," komentoval herec, prečo sa rozhodol po viac ako dvadsiatich rokoch od prvého dielu zahrať opäť túto kultovú postavu. Premiéra je naplánovaná na 22. decembra.

Súvisiace články

Najčítanejšie