Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Česká perla tejto kinosezóny očarila divákov! Skvelé hodnotenie filmu aj vďaka slovenským hviezdam
Zdielať na

Česká perla tejto kinosezóny očarila divákov! Skvelé hodnotenie filmu aj vďaka slovenským hviezdam

Do kín práve zamieril nový film so skutočne neobvyklým názvom. Štyri slová "Prvok, Šampón, Tečka a Karel" tak trochu skúšajú pamäť divákov, no keď sa aj nenaučia poradie prezývok hlavných postáv správne, rozhodne si užijú samotný film, kde je smiech zaručený. Kríza stredného veku je vždy dobrá téma plná vtipných momentov, ale aj hlbších, priam existenciálnych zamyslení.

Film nakrútil podľa svojho rovnomenného knižného bestselleru spisovateľ, scenárista a režisér Patrik Hartl (44). Ten pritom úprimne priznáva, že inšpiráciu čerpal z vlastného života. "Je to o kríze stredného veku - malé decko, hypotéka, práca, ktorá ma netešila, túžba po punkáčskej slobode - to boli ingrediencie, z ktorých som to namiešal a v tom filme je to vidieť," prezradil režisér Hartl.

Vo filme štyria kamaráti vyhlásia vojnu kríze stredného veku tým, že sa rozhodnú plniť odvážne výzvy, miestami so značne pubertálnym nádychom. Prvou z nich bude vyzliecť sa na verejnosti do naha. "Všetci sa snažia, aby vás to čo najmenej bolelo. Vyzerá to tak, že sa snažia to nakrútiť svižne a rýchlo, no a vo finále to svižne a rýchlo neprebehne," skonštatoval s úsmevom po skúsenosti z nakrúcania jeden z hlavných aktérov, herec Martin Hoffman (43).

Pozrite si upútavku na film:

Na spoluprácu s režisérom veľmi dobre spomínajú herečky Petra Polnišová (45) a Zuzana Norisová (42). "Spolupráca bola absolútne fantastická, Patrik Hartl je výnimočný zjav, veľmi bláznivý typ, čo mne veľmi pristane," vyjadrila sa nadšená Polnišová. "Tak to je veľký zážitok, na ktorý som sa tešila a nesklamalo ma to. Patrik má aj nezameniteľný smiech, na ktorý sa človek veľmi teší," dodala pobavene Norisová. "Patrik je vo svojich nápadoch veľmi unikátny a originálny a úprimný a očakával tie úprimné pocity a na nič iné nepristal, takže bolo veľmi náročné to nakrúcať. Vedel presne, čo chce, a u každého to chcel dosiahnuť," prezradila herečka Jana Kolesárová (45).

Na otázku, ako je to s krízou stredného veku u žien odpovedala Polnišová so smiechom: "My, ženy, také krízy nemáme. My máme krízu celý život""Ja sa cítim vo svojom veku veľmi dobre, lepšie, než kedykoľvek predtým, takže ja ju nezažívam," skonštatovala spokojne Kolesárová. Zuzana Norisová pre zmenu nedala kríze ani šancu, keď si pred pár mesiacmi predĺžila mladosť porodením bábätka. Samotný režisér považuje film dokonca za lepší, ako je kniha, čo skutočne nie je obvyklé. "Kniha bola možno trošku iná, takže ľudia, ktorí ju čítali, čakajú možno trochu iný efekt, ale určite je rovnako tak dobrý a zaujímavý aj film, ale je iný," prezradila niečo viac Kolesárová, ktorá aktuálne začne opäť pracovať na novom seriálovom projekte televízie JOJ. V tomto momente je ale hlavným lákadlom film Prvok, Šampón, Tečka a Karel, ktorý sa teší aj mimoriadne dobrým recenziám od divákov, čo je vždy ten najdôležitejší ukazovateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie