Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najšokujúcejšie šaty festivalu vytvoril slovenský návrhár! TOTO odkázal vysmievajúcim sa Čechom!
Zdielať na

Najšokujúcejšie šaty festivalu vytvoril slovenský návrhár! TOTO odkázal vysmievajúcim sa Čechom!

Zdroj: Instagram/JC

Keď sa objavila na červenom koberci na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch známa česká herečka Jitka Čvančarová, mnohým vyrazila dych. Konkrétne šokovala honosnou róbou v modrej farbe, keď jej žensky tvarovanú postavu obopínali metre nariasenej látky. Do auta aj z auta jej museli pomáhať až traja muži, ktorí dohliadli aj na poslednú úpravu šiat pred vykročením herečky s manželom po boku na povestný červený koberec.

V minulých ročníkoch karlovarského filmového festivalu sa už neraz prezentovala herečka Jitka Čvančarová (43) rôznymi odvážnymi modelmi. Výstrednosti v móde ale mnohí neprijímajú ľahko, tobôž ak nositeľka podobných modelov nespĺňa absurdné kritériá na dokonalú postavu. Jitka však na to veľmi nedbá a sebavedome nosí aj rozporuplné modely. Podarilo sa jej to aj v úvode tohtoročného 55. ročníka medzinárodného festivalu, keď spolu s manželom prichádzala po červenom koberci na slávnostné otvorenie tejto významnej udalosti.

Aj mnohé iné dámy z radov celebrít predviedli krásne modely, neprehliadnuteľné boli zlaté šaty manželky Paľa Haberu, modelky Daniely Peštovej,  fialkové s dlhým páperím herečky Aleny Mihulovej, či žltý model od Victorie Beckham na modelke Hane Soukopovej. Ale na Jitku nemal nikto. Doteraz jej model vyvoláva emócie hlavne na sociálnych sieťach. "To sú šaty? Však pani Čvančarová vyzerá, ako keby si niesla na záhradu nafúknutý bazén," skritizoval istá komentujúca šaty Jitky Čvančarovej v diskusii na Facebooku a objavili sa stovky podobných reakcií. Na kritiku napokon zareagoval aj ich tvorca, slovenský módny návrhár Boris Hanečka.

Vypočujte si legendárnu pieseň Lásko má já stůňu v podaní Jitky Čvančarovej:

Reakcie verejnosti na svoj výnimočný model pre známu herečku ho až tak neprekvapili a nezarmútili. So svojím pompéznym modelom je napriek všetkým kritikám spokojný. "Ono je to po tých rokoch tak, že si človek zvykne na úspech aj neúspech a na obdobia, keď sa vôbec nič nedeje. Som rád, keď počujem akúkoľvek spätnú väzbu. Je to jednoducho názor, či už je to óda, alebo niečo, s čím sa ľudia nevedia stotožniť. Keby nebola žiadna odozva, tak mám pocit, že som mŕtvy, a to je horší pocit. V Česku som žil dva roky a približne viem, aká nátura tam vládne. Ale aj s tým sa človek vie vysporiadať," reagoval pre eXtra.cz na kritiku tak trochu kriticky Hanečka.

Jitka zažiarila na festivale v Karlových Varoch v šatách od slovenského módneho návrhára Borisa Hanečku:

"Šlo mi hlavne o spokojnosť, aby sme si boli istí sami sebou. Jitka sa v šatách na skúške cítila báječne, čo sú jej slová. Bola to veľmi kreatívna a plodná spolupráca. Ja verím, že si to užila," tvrdí Hanečka, ktorý sa sústredí na pocit klientky, nie na názor "internetov". "Niekedy to človeka zamrzí, ale s tým sa každý musí vyrovnať po svojom. Myslím si, že aj toto je motor a štartér do ďalšej spolupráce," priznáva známy módny dizajnér. No zďaleko nie všetci súhlasia s kritikou jeho modelu na Jitke Čvančarovej. Vyzdvihol ho aj  stylista Sam Dolce, ktorý je módnou políciou pre eXtra.cz"Ohromný štýl riasenia šatov sa mi veľmi páči, v hornej časti cez dekolt inteligentne prechádza cez paže, ktoré herečke zahalil. Jej postave to veľmi lichotí a rovnako tak aj vďaka tomu vyzerá pás užší," kladne zhodnotil Dolce modrý model na Jitke.

​A napokon, na profile samotnej herečky na Instagrame je to priam hromadné spievanie ódy na jej adresu. Kde-tu sa mihne negatívny, no istá komentujúca akoby to povedala za Borisa a Jitku: "Kam inam s tak nádhernými šatmi, než na červený koberec. Úprimne, také šaty treba. Ostatné modely na tom istom koberci byly na filmový festival 'česky' usadlé". Ďalší komentár necháva na dojme čitateľa, či je komplimentom, alebo kritikou: "Nepamätám si z reportáží z Varov ani jediné slovo, len tie šaty. Takže ak sa nazývajú 'kontroverzia', tak splnili svoj účel". V každom prípade, nositeľka modelu z nich bola nadšená a to je úplne najhlavnejšie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie