Oblačno
16°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Gottová v zúfalej situácii! Nezvládla psychologické skúšky, je na podpore!
Zdielať na

Gottová v zúfalej situácii! Nezvládla psychologické skúšky, je na podpore!

Archívna reportáž

Pre Dominiku Gottovú (48), najstaršiu dcéru Karla Gotta († 80), sú posledné roky poriadne ťažké. Nevie nájsť pevné miesto, kde žiť. Pendluje medzi Prahou a Helsinkami, ale spokojná nie je ani na jednom mieste z nich. Javí sa však, že jej terajší pobyt v Helsinkách ju pohol, aj keď zatiaľ len trochu, predsa len kúsok ďalej. Bude ale veľmi záležať na jej trpezlivosti a vôli, či sa konečne pre ňu začne život vyvíjať k lepšiemu. Žije tam zatiaľ iba zhruba polroka a veľmi o nej nepočuť.

Počas pobytu v Prahe bola nešťastná Dominika Gottová vystavovaná neustálemu tlaku pod drobnohľadom verejnosti. Psychicky labilná dcéra slávneho speváka to veľmi ťažko znášala a začala užívať čoraz väčšie množstvo silných liekov na upokojenie a spánok. K tomu neraz pridala aj alkohol, čo je veľmi nebezpečná kombinácia. Jej telo spuchlo a navyše aj dosť pribrala, o to viac si na nej jej neprajníci zgustli. Nakoniec sa preto rozhodla pre návrat do Helsínk, kde ju už očakával manžel Timo Tolkki. Stiahla žiadosť o rozvod a prevzali si sociálny byt.

Timo odletel zakrátko do Mexika, kde sa posledné dva roky zdržiaval a darilo sa mu tam občas aj niečo zarobiť koncertovaním či výučbou hry na gitaru. Od konca mája je však naspäť pri manželke. Obaja sú stále nezamestnaní a žijú na podpore. Dominika si kedysi zarábala zväčša ako barmanka a čašníčka, teraz by radšej pracovala v bezpečnostnej službe. "To by sa mi páčilo," vyjadrila sa pred časom. Zrejme sa jej javilo, keď pracovala v obchodnom dome v Prahe, že v "esbéeske" toľko, ako za pultom či v bare, nenarobí. Najskôr však vraj musí absolvovať špecializovaný kurz, píše portál Expres.cz.  

Dominika sa snažila zaujať aj spomienkami na otca v Knihe spomienok:

​Nie je celkom jasné, či sa jej podarilo dostať na ten kurz. "Ešte neviem, či ma vezmú, pretože mi povedali, že je veľa žiadateľov,  to sa ukáže v priebehu mája a júna. Prihlásila som sa radšej na dva rovnaké rekvalifikačné kurzy Securitas," informovala z Helsínk ešte v apríli. Podľa jej slov sa v súčasnosti ešte stále usiluje získať túto pre ňu vysnenú prácu, ale zatiaľ sa jej nedarí. Bola už na dvoch výberových konaniach, ale v ochrankárov hľadajúcich spoločnostiach nakoniec uprednostnili niekoho iného, pretože neprešla psychologickými testami. "Nepodarilo sa mi to, budem sa snažiť ďalej," priznala Aha! Dominika, ktorá svoj neúspech konzultovala so psychológom.

Dominika mala v minulosti aj svetlejšie chvíľky, rozumela si nielen s otcom, ale aj s jej mladšími sestrami:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott (@kaja.gott.fanpage)

Gottova dcéra nevie prísť na to, kde robí chyby. "Psychológ mi poradil, aby som sa nadobro odstrihla od diania v Česku, od starostí, ktoré som tam mala, a tak budem mať pokoj," vysvetľovala Gottová, kde našiel jej slabú stránku. Iste by už chcela slušne zarábať a nie žiť ako doposiaľ, rovnako ako jej manžel, na sociálnych dávkach. Zúfalá životná situácia zrejme prinútila nespokojnú Dominiku, aby zašla za svojím bývalým zamestnávateľom v sushi bare, či ju prijme. "Majiteľ mi povedal, že ak bude voľné miesto, vezme ma. Urobilo ma to šťastnou," zverila sa Dominika, ktorá ešte v Prahe tvrdila, že už nechce pracovať v reštauračných, ani iných podobných službách. Ako sa zdá, v núdzi je ochotná prijať aj ňou zamietanú prácu.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie