Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tomu sa hovorí snubný prsteň! Ben Affleck to má po druhýkrát značne jednoduchšie!
Zdielať na

Tomu sa hovorí snubný prsteň! Ben Affleck to má po druhýkrát značne jednoduchšie!

Archívna reportáž

Obnovený vzťah medzi Jennifer Lopez a Benom Affleckom vyvolal vlnu nadšenia medzi ich fanúšikmi na celom svete do takej miery, že už začínajú špekulovať o ich druhých zásnubách. Zatiaľ sa však zdá, že opätovne zamilovaný pár takúto potrebu nemá, radšej si naplno užívajú radosť, ktorú im ich láska prináša. No keby sa odhodlali, Ben to má značne jednoduchšie, ako pred rokmi.

Jennifer Lopez a Ben Affleck si už v minulosti raz zásnuby vychutnali a nechýbal ani luxusný šperk v podobe zásnubného prsteňa. Jen ho vraj Benovi nikdy nevrátila a stále má špeciálne miesto v jej šperkovnici. Trojica odborníkov na diamanty pre Page Six posúdila aktuálne hodnotu tohto žiarivého ružového kameňa v prsteni a mnohí budú prekvapení, v akých číslach sa pohybuje.

Romanticky naladený Ben Affleck požiadal Jennifer Lopez o ruku v roku 2002 zásnubným prsteňom s 6,1-karátovým ružovým diamantom od Harryho Winstona, ktorého hodnota sa vtedy odhadovala na 2,5 milióna dolárov. Celebritné zásnuby následne vyvolali obrovský dopyt po farebných diamantoch. V súčasnosti je preto jeho hodnota značne vyššia. "Deväťdesiat percent ružových diamantov pochádza z jedného miesta: z bane Argyle v Austrálii, ktorá oznámila svoje zatvorenie v roku 2020 a tento rok zastavila produkciu," povedal znalec šperkov Ajay Anand. Zároveň odhadol, že Affleck by teraz musel vynaložiť na tento zásnubný prsteň približne 4 milióny dolárov. 

Ben sa objavil v roku 2002 aj vo videklipe k piseni Jenny from the Block od svojej vtedajšej snúbenice:

"Od roku 1983 bola baňa Argyle hlavným producentom najkvalitnejších ružových diamantov na svete a miestom, kde sa vyrábali fantastické ružové diamanty. Baňa prináša dúhovú škálu farieb, od ružovej cez modrú až po fialovú a najvzácnejšiu zo všetkých: červenú," pokračoval v oboznámení so zaujímavými skutočnosťami. Mike Fried, generálny riaditeľ spoločnosti pre obchod s diamantmi odhaduje súčasnú hodnotu tohto nádherného prsteňa ešte vyššie. "Náš partner vytvoril podobné prstene ako má JLo, naposledy pred dvoma rokmi. Cena bola približne 10 miliónov dolárov. Predpokladám, že cena jej prsteňa by sa dnes blížila k 11 miliónom dolárov," odhadol až štvornásobok pôvodnej sumy. Fried zdôraznil, že diamanty fantazijných farieb - a najmä ružové - sú oveľa vzácnejšie ako bezfarebné a že samotná veľkosť Lopezovej kameňa ho robí ešte vzácnejším. "Hoci je nepravdepodobné, že by baňa produkovala veľa ružových diamantov v rozsahu 6 karátov, zatvorenie bane ešte zvýšilo ceny fantastických ružových diamantov," zdieľala jeho názor gemologička Olivia Landau.

Takto sa Jennifer pred dlhými 17 rokmi tešila zo zásnubného prsteňa od Bena Afflecka, iba krátko na to však nasledoval rozchod. Dnes sú hrdličky opäť spolu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa the weddings editor (@weddingseditor)

Práve pre túto jeho vzácnosť, aj čo sa veľkosti týka, je len jeden z milióna.  Affleck tento kameň vtedy dôsledne vyberal pre milovanú Jennifer. "Chcel som, aby si mala niečo, čo by nemal nikto iný nemal," citovala jeho slová Lopez pre Diane Sawyer počas rozhovoru v roku 2002 a prsteň označila za "najveľkolepejšiu vec, akú som kedy videla". A teraz, po obnovení ich romániku, nebude musieť Ben hľadať príliš ďaleko, ak sa Jen opäť rozhodne popýtať o ruku. Podľa bývalého publicistu JLo, Roberta Shutera, je tento drahý kúsok stále v jej vlastníctve. "Pokiaľ viem, Jen prsteň nikdy nevrátila," povedal v máji pre Access Daily. Pre Afflecka sa teda oplatilo vrátiť sa k Lopez už aj z toho dôvodu, že nemusí siahať opäť hlboko do svojej peňaženky, aby Jen ohromil niečim unikátnym. No len ťažko si predstaviť, že si prsteň vypýta, aby jej ho opäť venoval - zrejme bude musieť vymyslieť niečo originálnejšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie