Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po rakovine prsníka priznala známa herečka ďalšiu trpkú, neliečiteľnú diagnózu!
Zdielať na

Po rakovine prsníka priznala známa herečka ďalšiu trpkú, neliečiteľnú diagnózu!

Archívna reportáž

Nepríjemné zdravotné problémy a choroby sa nevyhýbajú ani bohatým a slávnym. Herečka Christina Applegate (49), známa najmä zo seriálu Ženatý so záväzkami či z filmu Anchorman, už v minulosti bojovala s rakovinou prsníka, avšak nedávno sa dozvedela dalšiu nepríjemnú skutočnosť o svojom zdravotnom stave. Aj keď sa tentokrát rakovina nevrátila, lekári jej oznámili, že trpí nevyliečiteľným neurologickým ochorením.

Americká herečka Christina Applegate na sociálnej sieti oznámila fanúšikom smutnú správu. Lekári jej totiž diagnostikovali autoimunitné neurologické ochorenie známe ako skleróza multiplex. Keďže herečka už raz dokázala, že je veľkou bojovníčkou, ona, jej najbližší a aj fanúšikovia veria, že zabojuje aj v tomto prípade. S manželom Martynom LeNoblom vychovávajú 10-ročnú dcéru Sadie a aj kvôli rodine musí ostať silná.

Správu o svojej chorobe oznámila na sociálnej sieti po mesiacoch zvažovania. "Ahojte, priatelia. Pred niekoľkými mesiacmi mi bola diagnostikovaná SM," zverila sa Applegate svojim priaznivcom na Twitteri. Skratka SM znamená skleróza multiplex, autoimunitné neurologické ochorenie postihujúce centrálny nervový systém. Táto choroba je nevyliečiteľná, ale liečiteľná v zmysle, že sa nemusí rozvinúť do kritického stavu. Život osôb s týmto postihnutím má svoje úskalia, ale neznamená to, že nemôže byť šťastný. Počas predchádzajúcich mesiacov sa musela Christina zmierovať s tým, že aj ona patrí medzi stále sa zväčšujúcu skupinu osôb, ktorí majú diagnózou SM a  potýkajú sa aj s jej nepríjemnými sprievodnými znakmi.

 Pripomeňte si Christinu v legendárnom seriáli Ženatý so záväzkami:

 Vďaka tomu, že sa spoznala s niektorými z nich, ako aj s ich príbehmi, dokáže sa chorobe postaviť čelom. "Bolo to zvláštne. Podporili ma však ľudia, ktorých poznám a ktorí tiež trpia touto chorobou. Bola to náročná cesta. Ale ako všetci vieme, cesta pokračuje. Kým ju nejaký blbec nezablokuje," pokračovala herečka vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Christina oznámila fanúšikom na Twitteri správu o jej vážnych zdravotných problémoch:

Twitter/CA

Jednou z osôb, ktorá jej pomáha, je kolegyňa z filmu The Sweetest Thing Selma Blair. Tá sa o svojej diagnóze SM dozvedela v roku 2018. Blair neustále informovala fanúšikov o svojom boji s týmto autoimunitným ochorením. V jeden moment, keď zistila, že je príliš ťažké ho zvládnuť, sa rozhodla oholiť si hlavu. Počas liečby jej v začiatkoch bývalo skutočne ťažko. "Cítim sa zle ako v pekle. Zvraciam a všetky tie veci, o ktorých nie je slušné hovoriť. Liečba si vyberá svoju daň," priznala, ale nevzdala sa. "Ja to zvládnem. My to zvládneme. Prejde to," neváhala povzbudzovať Selma aj ostatných, rovnako postihnutých ako ona. ​

Christina so svojou dcérkou Sadie:

Za tých pár mesiacov ani Christina azda nedokázala všetko prijať do tej miery, aby sa celkom upokojila a zmierila s osudom. "Ako povedal jeden z mojich priateľov, ktorý má SM, 'zobudíme sa a podnikneme potrebné kroky'. A to je to, čo robím. Takže teraz žiadam o súkromie, ako si touto vecou prechádzam. Ďakujem vám," poprosila všetkých na záver svojo príspevku. Herečka už raz prechádzala ťažkými skúškami, keď jej v roku 2008 oznámili, že má rakovinu prsníkov. Podstúpila obojstranné odstránenie prsníkov a pred štyrmi rokmi si pre riziko nechala odstrániť aj vaječníky a vajíčkovody. Ak dokázala toto všetko zvládnuť, snáď zvládne aj súčasnú diagnózu.

Súvisiace články

Najčítanejšie