Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vémolov zverinec sa rozrástol, TIETO zvieratká kúpil dcére! Ľudia sú pobúrení!
Zdielať na

Vémolov zverinec sa rozrástol, TIETO zvieratká kúpil dcére! Ľudia sú pobúrení!

Archívna reportáž

Chov exotických zvierat by nemal byť iba zábavkou na voľný čas, žiaľ, nie každý milovník exotiky si uvedomuje, že ich chov je takmer ako druhá práca. Každé zviera má svoje špecifiká a potreby, ktoré dokáže ideálne zabezpečiť profesionálny personál zoologickej záhrady s vhodným zázemím. Ale nájdu sa aj jednotlivci, ktorí majú pocit, že to zvládnu aj oni. Občas sa potom objaví správa, že im ich exotické zviera utečie a nastane panika, ako nedávno, keď sa stratil jednému súkromnému chovateľovi krokodíl. Karlosovi Vémolovi síce zatiaľ nič neušlo, no jeho ZOO je už na pováženie.

S domácim chovateľstvom zvierat, exotických aj tuzemských, sa chváli aj český zápasník MMA Karlos Vémola (36). Ako prezradil fanúšikom na sociálnej sieti, k tomuto neobvyklému koníčku vedie Terminátor aj svoju iba 18-mesačnú dcérku Lili. Nedávno od neho dostala živý darček, štvoricu rozkošných veselých veveričiek. K levici, klokanovi, koze, obrej korytnačke, prasiatku, pštrosovi, krokodílom, žralokovi, psom a exotickým rybám tak pribudli ďalšie exempláre. Nakoľko je to bezpečné a vhodné pre tak malé dieťa, je ale veľmi otázne.

Známy český MMA zápasník však na to má vlastný názor a napriek výhradám mnohých osôb, vrátane jeho partnerky Lely Ceterovej, od rozširovania svojej domácej zoologickej záhrady neupustil. Je pravdepodobné, že má už teraz v pláne rozšíriť ju o nejaký ďalší prírastok. Iba tento rok si zadovážil minimálne tri živé stvorenia, súdiac podľa záberov v príspevkoch na Instagrame, zachytávajúce rozširujúcu sa zbierku zvierat v jeho súkromnej ZOO zvanej Vémoland. V apríli vysielal v živom prenose niekoľkohodinovú dobrodružnú cestu prevozu dvoch štvormetrových krokodílov nílskych do jeho ZOO. Krokodíly boli uspané, ale ako naschvál sa jeden počas jazdy v aute prebral a rozbil bočnú stranu debny, kde bol zavretý. Voľne sa začal pohybovať po priestore dodávky, čo znepokojilo aj ostrieľaného zápasníka. Našťastie sa neudialo nič vážnejšie a krokodíly boli zdarne umiestnené do pripraveného výbehu.

Karlos sa netají záľubou v exotických zvieratách, mnohým ochrancom zvierat sa však jeho koníček nepozdáva a myslia si, že zvery žijú v zlých podmienkach. Karlos kritiku zatiaľ ignoruje:

Zhruba o mesiac nato sa zas na Instagrame pochválil mladým klokanom, ktorého si vyhliadol v ZOO Plasa.  Starostlivo ho kŕmil injekčnou striekačkou, no zvieratku sa však prihodila aj malá nehoda, keď spadlo do bazéna, našťastie dokázalo samo vyplávať. Aj túto jeho nepríjemnú situáciu Vémola s pobavením nakrúcal a zverejnil na sociálnej sieti. Neváhal klokana nakrúcať, aj keď skákal pred klietkou s levicou Elsou, ktorá nervózne pobehovala a iba mreže jej bránili, aby sa nestal jej korisťou. Pre citlivejšie povahy to bol iste priam hororový zážitok, čo im ale nebojácny zápasník rád doprial.

Karlos svojím príspevkom s veveričkami v miniatúrnej klietke pobúril mnohých milovníkov a ochrancov zvierat:

V minulosti sa mu jeho aktuálne druhýkrát tehotná snúbenica Lela vyhrážala, že ďalšie zviera do ich obydlia nepustí, on na to však nedbá, a tak zrejme rezignovala. Na snímkach s veveričkami v klietke nechýbala malá Lili, ktorú Karlos držal v náručí. "Lilinka má nových kamarátov. Chip&Dale," pripísal k fotografii s nadšením. Menej nadšení však boli viacerí sledovatelia jeho profilu na Instagrame. Podľa niektorých vraj nie je vhodné, aby tieto aktívne a divoké zvieratká boli zavreté celý život v neveľkej klietke. Dúfajú, že im po čase Karlos obstará niečo vhodnejšie. "Príde mi smiešne pomaly každý deň kúpiť nové zviera. A ešte dieťaťu, čo nevie, čo to je," mieni jeden komentátor. "Nie je lepšie kúpiť si rovno celé ZOO?" zaklincoval ďalší a aj väčšina ostatných komentárov nebola práve lichotivá. No ako to už pri Vémolovi býva, názor ľudí je to posledné, čo ho zaujíma, ostáva len veriť, že veveričky onedlho skutočne presunie do vhodnejších podmienok.     

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie