Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Viacnásobná majsterka v karate, herečka a budúca diplomatka! To je finalistka Miss Slovensko s číslom 12, Lujza Kalčoková!
Zdielať na

Viacnásobná majsterka v karate, herečka a budúca diplomatka! To je finalistka Miss Slovensko s číslom 12, Lujza Kalčoková!

Tri dni pred veľkým finále sa predstavuje posledná z dvanástky súťažiacich v tomto ročníku Miss Slovensko. Už v sobotu večer sa rozhodne, ktorej položia na hlavu vysnívanú korunku s prísľubom zaujímavých príležitostí, ale aj cien.

Číslo 12 bude niesť v sobotu večer vo finále súťaže Miss Slovensko na hrudi 19-ročná Lujza Kalčoková z Banskej Bystrice. Ako prezradila, iste najväčšími fanúšikmi sú jej najbližší, pričom Lujza to má doma skutočne pestré, ako prezradila: "Moja mama je psychologička, otec trénuje karate a môj brat je forenzný chemik v laboratóriu".

Z týchto troch možností, na koho sa podať, si vybrala Lujza celkom jednoznačne. "Už od piatich rokov som začala s karate, na začiatku som robila len katu, čo sú zostavy, ale veľmi rýchlo som prešla na zápasenie, keďže to je moja srdcovka," zverila sa so svojími schopnosťami potenciálna miss.

Tohtoročná Miss Press je už známa:

​Nešlo pritom len o koníček na vyplnenie voľného času. "Mala som veľmi veľa úspechov, bola som aj majsterka Slovenska, ako 9-ročná som vyhrala aj nejaké európske poháre," vymenovala úspechy v bojovom športe. No potom prišiel úraz. "Mala som podvrtnutú krčnú chrbticu, lebo som dostala priveľkú bombu do hlavy, odvtedy už pre mňa zápasenie nebolo bezpečné, tak odvtedy trénujem deti," hovorí o posune Lujza, ktorá sa snaží odovzdať im maximum zo svojich 15-ročných skúseností.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lujza Kalčoková (@lujzakalcokova)

No nielen karate napĺňa Lujzin život. "Už ako 9-ročná som dostala svoju prvú úlohu v Štátnej opere v Banskej Bystrici, ktorá ma natoľko ohúrila, že som sa rozhodla pokračovať a prihlásila som sa na literárno-dramatický do ZUŠky," pridala niečo zo svojich talentov. Prekvapivo, vysokú školu si nevybrala zameranú ani na šport, ani na umenie. "Chystám sa na fakultu medzinárodných vzťahov, študovať diplomaciu v anglickom jazyku. O 5 rokov sa vidím s titulom a niekde blízko národnej rady," takto odhalila Lujza svoje neskromné ambície. Odvážnemu šťastie praje, možno sa jej ešte predtým podarí získať aj korunku Miss Slovensko.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie