Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mysleli to vážne! Bill a Melinda Gatesovci sú už oficiálne rozvedení, ako si delia 124 miliárd?
Zdielať na

Mysleli to vážne! Bill a Melinda Gatesovci sú už oficiálne rozvedení, ako si delia 124 miliárd?

Archívna reportáž

Tretieho mája vyrazili manželia Gatesovci celému svetu dych, keď oznámili, že sa rozvádzajú. Po 27 spoločných rokoch, vychovaných troch už dospelých deťoch, a množstve spoločných aktivít, na čele s nadáciou, sa rozhodli ísť životom každý zvlášť. Rozvodové konanie prebehlo vzhľadom na obrovský majetok až šokujúco rýchlo.

Bill Gates (65) a Melinda French Gates (56) ukončili rozvodové konanie. Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft a jeho manželka v máji oznámili, že sa rozhodli ukončiť manželstvo a v pondelok sudca vyššieho súdu okresu King podpísal rozhodnutie o rozvode. Ešte pri podaní žiadosti o rozvod Bill a Melinda požiadali súd, aby rozdelil ich majetok na základe podmienok zmluvy o rozluke, ale podrobnosti zmluvy neboli zverejnené. V podaní sa nespomína predmanželská zmluva, ale to neznamená, že ju nemajú, keďže nie sú povinní zverejniť v podaní všetko, uviedol magazín Forbes.

Gatesovci sa zosobášili v roku 1994 na Havaji. Zoznámili sa, keď Melinda začala v roku 1987 pracovať ako produktová manažérka pre Microsoft. Ak by jej pripadla polovica majetku, ešte stále by bola v prvej dvadsiatke najbohatších ľudí sveta.

Bill Gates navštívil pred pár rokmi aj Slovensko:

​Bill Gates bol kedysi dlhodobo najbohatším človekom na svete, aktuálne si stále drží veľmi slušnú štvrtú priečku a jeho majetok má podľa Forbes hodnotu 124 miliárd dolárov. Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov so sídlom v Seattli je najvplyvnejšou súkromnou nadáciou na svete. Od svojho založenia v roku 2000 sa orientuje najmä na otázky globálneho zdravia a rozvoja a tiež podporu vzdelávania. Na boj s covidom dali už takmer 2 miliardy dolárov.  Melinda French Gates sa okrem toho venuje podpore žien a dievčat.

Týmto tweetom Melinda Gates oznámila koniec manželstva:

Dvojica plánuje v nadácii naďalej spolupracovať rovnocennne, ako jej spolupredsedovia. Ak sa však po dvoch rokoch rozhodnú, že tak nemôžu ďalej pokračovať, Melinda rezignuje z postov spolupredsedníčky a správkyne, informovala tento mesiac nadácia. Ak sa tak stane, Gates ju vyplatí a poskytne jej prostriedky na to, aby v dobročinnosti pokračovala sama. Priezvisko Gates si Melinda ponecháva aj po rozvode.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie